Kayseri'de yerel gazeteye saldırı... MHP'den istifa eden isim darp edildi

Deniz Postası TV programcısı Azim Deniz, saldırının ülkücüler tarafından yapıldığını söyledi

Fotoğraf: Twitter

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından partisinden istifa eden MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç darp edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılınç, Kayseri’deki Deniz Postası TV’deki bir programa katılacaktı.

Programın sunucusu Azim Deniz, “50 kişilik ülkücü grubun” Sedat Kılınç’ı darp ederek kaçırdıklarını iddia etti.

Deniz, Halk TV canlı yayınında saldırganların Kılınç'ı arabaya bindirerek kaçırıldıklarını ifade etti.

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Deniz, “Kılınç’ı şiddetli şekilde darp ettiler ve kaçırdılar. Ülkü ocakları… Bunu yapan şerefsizdir, ülkücüsüyle o ülkücü de şerefsizdir” dedi.

Gazeteden açıklama

Gazete, olaya ilişkin yer verdiği haberinde, "MHP'den geçtiğimiz gün istifa eden Sedat Kılınç'a yumruklarla saldıran öfkeli kalabalık, konuğu Sedat Kılınç'ı korumaya çalışan gazeteci Azim Deniz'i de darp etti. 'Bu program olmayacak, programa çıkmanıza izin vermiyoruz' diyen ülkü ocaklı kalabalık grup Deniz Postası TV'nin ofisinden Sedat Kılınç'ı yumruklayarak kaçırdılar" ifadelerini kullandı. 

Haberde şunlar kaydedildi:

İnsanların haber alma ve habercilik özgürlüğüne yapılan bu zorbaca müdahaleyi kınıyoruz. Bu saldırının hiçbir haklı tarafı olamaz. Her insan düşünce özgürlüğüne sahiptir. Her insan istediği programa katılabilir. ülkü ocaklı gençlerin yaptığı bu saldırıyı zorbalığı şiddetle kınıyoruz.

Kılınç canlı yayına bağlandı: Kaçırılma olayı doğru değil

Saldırıya uğrayan Sedat Kılınç Halk TV'ye bağlanarak, hastanede olduğunu belirtti.  

"Saldırıya uğradım. Ülkücülükle alakası olmayan kişiler tarafından alçakça bir saldırı oldu" diyen Kılınç, "Kim olduklarını bilmiyorum. Arabayla kaçırılma olayı doğru değil, aracıma binerek hastaneye geçtim" açıklaması yaptı. 

Kılınç, kendisine saldıran kişiler için "Partiden istifa etmem sonrasında verdiğim röportajlardan rahatsız olduklarını ifade ettiler, röportaj vermeyin dediler" diye konuştu.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU