Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı, kripto para konusunda "her zamankinden daha iyimser"

MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor, Bitcoin 2022 konferansındaki konuşmasında neden tüm parasını kripto para birimine yatırdığını anlattı

Florida'nın Miami şehrinde 7 Nisan 2022'de düzenlenen Bitcoin 2022 konferansındaki Miami Boğası (Bitcoin 2022)

Dünyanın en çok kripto para yatırımı yapan kurumsal şirketinin başkanı, 190 milyon dolar değerinde kripto para daha satın aldıktan sonra "Bitcoin'e dair her zamankinden de iyimser" olduğunu söyledi.

Perşembe günü ABD'nin Florida eyaletinin Miami şehrindeki Bitcoin 2022 konferansında konuşan MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor, en son yatırımın şirketinin elindeki stoku 129 bin 218 BTC'ye getirdiğini söyledi. Stokun değeri bugünkü fiyatlarla 6 milyar dolara yaklaşıyor. Bu, yazılım firmasının birkaç seferde ödediği miktardan yaklaşık 2 milyar dolar daha fazla.

Saylor, "Herkes deli olduğumuzu düşünüyordu" dedi.

6 milyar dolara yakın değere sahip Bitcoin'imiz var. Altın almış olsaydık, 250 milyon dolar değerinde altınım olurdu.

Saylor, kârını nakde çevirmeyi planlamadığını söylerken kalabalığa seslendi:

Sakın Bitcoin'lerinizi satmayın.

Bitcoin fiyatları son 12 ayda büyük dalgalanmalar yaşadı: Geçen temmuzda 30 bin doların altında kalmış, kasımdaysa 69 bin dolara yaklaşmıştı. Son toparlanmasının hafta başında sona ermesinin ardından şu anda 43 bin 500 dolar civarında işlem görüyor.

Diğer büyük kurumsal yatırımcılar arasında Elon Musk'ın yaklaşık 2 milyar dolar değerinde 43 bin 200 Bitcoin'e sahip Tesla'sı ve Jack Dorsey'nin yaklaşık 350 milyon dolar değerinde 8 bin 27 Bitcoin'e sahip Block'u bulunuyor.
 


Kripto para birimi, 13 yıldan biraz daha uzun bir süre önce oluşturulduğu günden bu yana düzenleyicilerin ayak uydurmakta zorlandığı patlayıcı bir büyüme yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa'nın kısa süre önce tüketicileri koruyacak ve aynı zamanda alanda gelişmeyi teşvik edecek düzenlemeler getirmek amacıyla attığı adımlarla değişiyor gibi görünüyor.

Geçen ay ABD Başkanı Joe Biden, "dijital varlıkların sorumluluk çerçevesinde geliştirilmesini sağlamak" için sektörün yasa koyucularla etkileşime girmesini memnuniyetle karşılayan bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı.

Bu gelişmeleri memnuniyetle karşılayan Saylor, kararnamenin ABD Başkanı'nın Bitcoin'e "yeşil ışık yakması" anlamına geldiğini söyledi.

Saylor, "Bir ABD Başkanı en son ne zaman ülkeyi yeni bir varlık sınıfını benimsemeye teşvik etmişti? Hiçbir zaman" ifadelerini kullandı.

Bitcoin zafer turu atmalı... Birçok kişi düzenleme konusunda endişeli olsa da ben değilim.

Bitcoin'in avantajına olan sonuçlar dışında bir sonucu olacağını sanmıyorum. Bitcoin herhangi bir kamu yetkilisi için etik açıdan güvenli bir sığınaktır.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU