İYİ Parti lideri Akşener: Bedenim üzerinden annemize sövüldü, sadece kadın olduğum için çok saldırı yapıldı, delikanlı gibi boğazımıza yapışan olmadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Erdoğan'ın devr-i iktidarında her kadın için 'Birinden duydum, bir kadına yakışmayacak hareketlerinin bulunduğu bir kasedi var' demek serbest

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde kendisi hakkındaki kaset iddiasıyla ilgili konuştu.

A Haber'de yayınlanan Gece Ajansı programında Cemil Barlas'ın "Onun da kaseti mi var nesi var, nasıl ele geçirdiler" demesi üzerine Latif Erdoğan, "Cemil Bey'in dediği çok önemli. O kaseti olan birisidir ve şu an esaret altındadır" demiş, "Kaset nerede?" sorusu üzerine ise "Kaset... biliyor da, paralelcilerin elinde bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetler var. Dolayısıyla o artık bir esire durumundadır. Ne derlerse yaptırırlar. Samanyolu'na da çıkar, hatta minarede röportaj yapacağız derlerse oraya da çıkar. Şu an acınacak halde. Bu kesin... Bunu ben bilgi olarak söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, grup toplantısında bu konuyu gündeme getirdi: 

Kendi hayatımdan 5 yıldır yaşadığım bazı konuları sizinle ve milletimizle paylaşmak istiyorum. 7 Haziran 2015 seçimleri, damadın kardeşinin yönettiği, Sayın Erdoğan'ın sahibi olduğu söylenen TV kanalında 'Kadının bir kadına yakışmayacak hareketlerinin bulunduğu bir kasedi, bir duyumu var var' denildi, kelimeler aynen böyle. Elbette kadınlar beni anlayacaktır. Önce bütün vücudum uyuştu, sonra acaba bir hata mı var diye baktım. 45 dakika kendimi bilemedim, saklanmak istedim. Sonra kalktım. Ben Hz. Ali'yi çok severim 'Medet ya Ali, Allahım yardım et' dedim. Kalktım ve mücadeleye başladı. 4 gün sonra Erdoğan aradı, AK Partililer aradı, 5. gün Sayın Bahçeli bir kadın Genel Başkan Yardımcısı'nı gönderdi. Kasetler ile ilgili arkadaşlarımıza yönelik zamanındaki tüm bedelleri ödedik; kendini yormasın, üzmesin, kasedi olsa ne gam; onunla yollarımızı ayırmayacağız dedi. İşin ucunu bırakmama kararım nedeniyle mücadeleye devam ettim. Bu kadar bağırıp çağırmasın, kampanyamızın projelerini örtüyor diye uyarıldım. Sözlü ve fiziksel tacize uğrayan kadınlar için mücadeleye devam ettim. Sonra bir kadın hakim Erdoğan'dan korktuğu için konuyu dinlemeden, üç iftiracıya beraat verdi. Sayın Erdoğan devr-i iktidarınızda sizin eşiniz, gelinleriniz, ailenizdeki her kadın için 'Birinden duydum, bir kadına yakışmayacak hareketlerinin bulunduğu bir kasedi var' demek serbest. Övünün.

Akşener cinsiyeti üzerinden kendisine saldırı yapıldığını söyledi:

İmza toplayarak kongre talebi ile yola çıktık. Bütün erkek arkadaşlarımıza çok çirkin iftiralar atıldı biliyorum ama sadece bana kadın olduğum için cinsiyetim üzerinden çok çirkin şeyler yapıldı. Kongreler yaptık başaramadık, 19 Haziran kongresi oldu. MHP Genel Başkanının sekreteri, birinin yeğeni, torunumun gayrimeşru olduğunu yazdı sosyal medyadan. Bunu mahkemeye taşıdım. Sayın Erdoğan’ın iktidarında IP numarasının bulunamayacağını söylediler. Övünün! Semih Yalçın'a çok kızdınız. Celal Adan bize neler söyledi. Ölmüş analarımızın bedeni üzerinden buradan söylemeye ayıp gördüğüm şeyler dedi. Bu kişi beraat etti. Sayın Erdoğan, bir gün devran döner aynı sözler size de söylenir. Onun için geçen hafta bu FETÖ soruşturması için kaos teorisini bilenler anlatsın dedim. Sadece bana kadın olduğum için çok saldırı yapıldı. Bir delikanlı gibi çıkıp, boğazımıza mertçe, delikanlıca yakışan olmadı.  Beş yıldır bir kadın olarak bedenim üzerinden, analarımızın ruhları incindi, annelerimize sövüldü. 

"Pakize ana Türkiye'dir"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba'yı da gündeme getirdi:

Vatana şehit vermiş bir annenin, Pakize annenin başına gelenlere bakın! Pakize ana Türkiyedir! Türk kadınını itip kakamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti daha kuruluş günlerinde bile kadın hakları konusunda çok ilerideydi. Mevzuata bakarsan her şey tamam ama bunlar hayata geçiyor mu? Kadın 'yetti be' dediğinde cinayete kurban gidiyor. Kadın yalnızsa ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor ama tacize uğruyor. Fazladan süt izni almak hakkın ama vermiyorum işine gelirse diyorlar. Sen çalışmazsan Suriyeli kızlar çalışır diyorlar. Orta kademede çok başarılı olan kadınlarımız yönetim kurullarında genel müdür olarak tercih edilmiyor.

"24 Haziran'da HDP bizi desteklediyse HDP'ye kim oy verdi?"

HDP Grup Başkanvekili HDP’nin oyları ile Meclis’e girdiğimizi söyledi. Bakan ve gazeteci kılıklı troller hemen açıklama yapın diye bekledi. Madem 24 Haziran'da HDP bizi destekledi, HDP’ye kim oy verdi? Biz bu matematik hesabından beynimiz yandığı için demokrasi mücadelesi verdik, yeni parti kurduk. İktidarı ile muhalefeti ile bütün partiler 17 yıldır siyasetteler. Türk siyasetinde tabloyu İYİ Parti değiştirdi. Bu başarımızın birilerine ciro edilmesine müsaade etmeyiz. Erdoğan ve ortaklarının durmadan körüklediği toplumsal kutuplaşma milletimizin önündeki en büyük beladır. Biz buna uymayacağız. Türk milletinin kucaklaşmasına engel olamayacaksınız. O anaların umudu olacağız. Er ya da geç o bayram sofrasında buluşacağız. Kendi evlatlarını öldüren bir cinayet şebekesini savunmaktan başka ne yaptınız. 17 yıldır oynanan tiyatronun son perdesi İstanbul’da kapandı. Her insanımızın canını aziz bileceğiz. Milletimiz mutlu, ülkemiz huzurlu, Türkiye iyi olacak.

"Damat var ekonomi yok, Bahçeli var huzur yok"

Akşener; Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini de eleştirdi, ekonominin zam yağmuru altında olduğunu belirtti:

İki ortağın yarattığı sisteme bakın. Damat var ekonomi yok, Bahçeli var huzur yok, Erdoğan var istikrar yok. Bu modelden ülkeye hayır gelir mi? Ekonomiyi zam yağmuruyla düzeltmeye çalışıyorlar. 200 liralık banknotlarla basıldığında 133 dolar alınıyordu, şimdi 33 dolar alınıyor. Milletin canını çıkardınız. Sayın Erdoğan ve damadı son dönemde yapısal reform lafını dilinden düşürmüyor. En önemli yapısal reformlar, siyasetçilerin kanunlarıyla yap boz tahtası gibi oynamaya engel olmaktır. Cumartesi gecesi KHK ile Merkez Bankası Başkanını görevden aldılar. Sayın Erdoğan maalesef asıl görevden alması gereken damadını görevden almıyor. Zaten bu senenin başında Merkez Bankası’nın karını hazineye aktarmışlardı o parayı da seçim öncesi yemişler. Yapısal reform yapacağım deyip yapısal erozyon yaparak devlete daha fazla zarar vermeyin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU