Birleşik Krallık, Putin ve Lavrov'un kızlarını yaptırım listesine ekledi, AB 5. yaptırım paketini onayladı

Birleşik Krallık, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından 1200'den fazla kişi ve işletmeye karşı yaptırım kararı aldı

25 Mart'ta da Lavrov'un üvey kızı Polina Kovaleva (küçük resim) hakkında aynı kararı alan Birleşik Krallık, bu yaptırımları ABD ile koordine etti / Kolaj: Independent Türkçe

Birleşik Krallık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un kızlarını yaptırım listesine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Putin'in kızları Katerina Vladimirovna Tikhonova ve Maria Vladimirovna Vorontsova ile Lavrov'un kızı Yekaterina Sergeyevna Vinokurova hakkında seyahat yasağı ve mal varlığı dondurma kararı verildi.

25 Mart'ta da Lavrov'un üvey kızı Polina Kovaleva hakkında aynı kararı alan Birleşik Krallık, bu yaptırımları ABD ile koordine etti.

"Yaptırımlar Rus ekonomisini Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana Rusya'nın görmediği bir ölçekte küçültüyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dışişleri Bakanı Liz Truss, "Eşi görülmemiş yaptırım paketimiz seçkinleri ve ailelerini hedef alırken, Rus ekonomisini Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana Rusya'nın görmediği bir ölçekte küçültüyor" ifadesini kullandı.

Truss, Rus enerjisinin kullanımına son verilmesi yönündeki planlara da dikkati çekti.

Birleşik Krallık, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından 1200'den fazla kişi ve işletmeye karşı yaptırım kararı aldı.

Japonya'dan yeni yaptırım paketi

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Rusya'ya karşı kömür ithalat yasağı ve bazı Rus bankaların varlıklarının dondurulmasının da olduğu bir dizi yeni yaptırım açıkladı.

Japonya Dışişleri Bakanlığı sekiz Rus diplomatı ve ticari yetkiliyi sınır dışı etme kararını bu sabah aldı. Sınır dışı edilenler arasında Rusya'nın Japonya büyükelçisi yer almadı.

AB'den 5. yaptırım paketi

Avrupa Birliği (AB) de bugün resmi olarak Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketini kabul etti. AB'nin yeni yaptırım paketi kapsamanında Rusya'dan kömür, kereste ve kimyasal maddelerin ithalatı yasaklandı. Yaptırımlarla aynı zamanda birçok Rus gemisinin ve tırın AB sınırlarına girmesi yasaklandı.

Leyen, Zelenski ile görüşecek

Öte yandan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve AB dış politika temsilcisi Josep Borrell Ukrayna'yı desteklemek için bugün Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüşmeye Kiev'e gidiyor.

 

AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU