Prens Muhammed bin Selman'ın vakfı, Japonya'nın köklü oyun şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı

Suudi Arabistan oyun endüstrine bir süredir yatırım yapıyor

SNK Corporation'ın geliştirdiği The King of Fighters XV, 14 Şubat'ta piyasaya sürüldü (SNK Corporation)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın kurduğu Misk Vakfı'na ait olan Electronic Gaming Development Company (EGDC), Japonya'nın köklü oyun şirketlerinden SNK Corporation'ın çoğunluk hissesini satın aldı aldı.

5 Nisan'da yapılan yayımlanan belgelere EGDC, Metal Slug ve Fatal Fury gibi oyunların geliştiricisi olan şirketteki hiselerini yüzde 96,18'ya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan oyun endüstrine bir süredir yatırım yapıyor. Muhammed bin Selman'ın liderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF), hem Capcom hem de Nexon'da yüzde 5'ten fazla hisse aldığı şubatta açıklanmıştı. Bu hisselerin değeri 1 milyar dolardan fazla.

PIF ayrıca Activision Blizzard, EA ve Take-Two gibi şirketlerden 2020'nin dördüncü çeyreğinde hisse alarak yatırım yapmıştı.

EGDC, Kasım 2020'de de SNK'in yüzde 33,3'lük hissesini bünyesine katmıştı. O dönem yapılan açıklamada, vakfın hisseleri yüzde 51'e çıkarmayı planladığı duyurulmuştu. Ancak Misk hedeflerini büyüterek yüzde 96,18'lik hisse satın alımı gerçekleştirdi.

Yeni yayımlanan belgelere göre teklif 17 Aralık 2021'de yapılırken imzalar 15 Şubat'ta atıldı. Öte yandan SNK, hisse satışıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

 

Independent Türkçe, Verge, Dot Esports

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU