Thodex iddianamesi kabul edildi: Şüpheliler hakkında on binlerce yıl hapis isteniyor

Aralarında firari Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 21 şüpheli hakkında 40 bin yıl 562'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi

Fotoğraf: AA

Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında firari Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 21 şüpheli hakkında 40 bin yıl 562'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Şüpheliler arasında, hapisleri istenen ağabey Güven Özer ve abla Serap Özer de bulunuyor.

Thodex iddianamesinde 52 kilogram altın detayı

İddianamede, zanlıların Thodex isimli kripto para platformu üzerinden 27 Kasım 2020 ile 23 Mart 2021 tarihleri arasında yaptıkları transfer neticesinde 52 kilogram altın alımı yaptıkları aktarıldı.

İddianamede yer verilen MASAK raporunda, firari Fatih Özer'in, hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer ettiği belirtildi.

Özer’in para aklamada kendisine yardım eden isimlere ve ortak olduğu şirketlerle ilgili bilgilere de yer verilen iddianamede, Özer’in para aklamada ağabeyi Güven Özer’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki şirketini kullandığı ifade edildi.

MHP'li vekilin oğlu iddianamede yer almadı

Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre, iddianamede yer almayan ve Faruk Fatih Özer’in ortak olduğu bir şirket bulunuyor.

Sözkonusu şirket "Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri" isimliyle Eylül 2020 tarihinde Özer ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ortaklığıyla kuruldu.

İddianamede şirketten hiç bahsedilmediği görüldü.

 

Independent Türkçe, AA, Gerçek Gündem
 

DAHA FAZLA HABER OKU