Bill Gates: Steve Jobs çalışanlarına “büyü yapıyor”

Gates “Steve Jobs, gerçek bir ‘evde denemeyin’ örneği” diye konuştu

Apple CEO'su Steve Jobs, 11 Ocak 2005’te San Francisco’da bulunan Macworld Expo’da konuşma yaparken (The Independent)

Bill Gates’e göre, Steve Jobs iPhone gibi çığır açan ürünler yaratan Apple çalışanlarına “büyü yapıyor.”

Microsoft’un kurucu ortağı, eski rakibinin Apple’ın hayatta kalmasını sağlamak için kendisi için çalışanları büyülediğini söyledi. Öte yandan Gates, şirketin yoğun yönetim tarzının diğer patronların örnek alabileceği bir tarz olmadığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'den Fareed Zekeriya'ya liderlik hakkında konuşan Gates, “Steve Jobs, gerçek bir ‘evde denemeyin’ örneği” diye konuştu.

“Sertliğine rağmen sektöre inanılmaz derecede olumlu şeyler de getirdi” diyen Gates, yetenek keşfetmek, çalışanları motive etmek ve tasarım hissi açısından Jobs’la kıyaslanabilecek kimseyi tanımadığını söyledi.

“Ben küçük bir sihirbaz gibiydim. O ise gerçek büyüler yapardı. İnsanların büyülendiğini görürdüm. Ama yine de bir sihirbazdım işte. O yüzden büyüleri bende tutmadı” diyen Bill Gates, sözlerini şöyle sürdürdü:

Steve çok özel biriydi. Şirketi batmak üzereyken, şaşırtıcı ürünlerle dünyanın en değerli şirketi haline geldi. Bunun gibi çok örnek göremezsiniz.

Eski Microsoft yöneticisi geçen ay, yaptığı en büyük hatanın kendi şirketi yerine Google’ın Android’inin en büyük mobil işletim sistemi olmasına izin vermek olduğunu söylemişti.

2014'te Microsoft’taki görevinden ayrılan Gates, şimdi tüm vaktini kendisi ve eşi adına kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı’nda çalışarak harcıyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU