İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu'yu darbeden Sinan Oral'a dava açıldı: 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Sanık Sinan Oral'ın "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor

Bakırköy'de katıldığı bir televizyon programı çıkışında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'yu darbeden sanığa "basit yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Satuk Buğra Kavuncu'nun 20 Ağustos 2021'de özel bir televizyon kanalının Bakırköy stüdyosunda bir programa katıldığı anlatıldı.

İddianamede, sanık Sinan Oral'ın programdan sonra caddede sohbet eden Kavuncu'yu sosyal medya ve aktif siyasetten tanıdığı, yanına giderek yaklaştığı Kavuncu'ya herhangi bir şey söylemeden yumruk attığı ve olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kavuncu'nun basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı aktarılan iddianamede, sanığın savunmasında ise cadde üzerinde görünce antipati duyduğu için bir anlık sinirle müştekiye vurduğunu söylediğini anlatıldı.

İddianamede, kamera görüntülerine göre, olay öncesinde sanığın yanında bulunan kişilerin kimliklerinin tespit edilemediği belirtilerek, olayla bağlantılı olabilecekleri değerlendirilen 3 kişi yönünden tefrik kararı verildiği ifade edildi.

İddianamede, sanık Sinan Oral'ın "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Dava, Bakırköy 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde basit yargılama usulüne göre, duruşma günü verilmeden evrak üzerinden görülecek.

"Sabit ikametgahı var" denilerek tahliye edilmişti

20 Ağustos'ta Bakırköy'de yaşanan olayın ardından yakalanan Sinan Oral 21 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bakırköy 7. Sulh Ceza Hakimliği ise 28 Eylül'de Sinan Oral için tahliye kararı vermişti.

Tahliye kararında gerekçe olarak 'şüphelinin sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartma şüphesinin bulunmaması ve şüphelinin üzerine atılı suçun uzlaştırma kapsamında olması' gösterilmişti.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU