Otoban saldırganları tutuklanarak cezaevine gönderildi

Pendik’te içinde hamile kadının bulunduğu araca saldıran ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Hasan Sel ve Hüseyin Sel, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Fotoğraf: İHA

E-5 otoyolunun Pendik mevkisinde trafikte "yol vermedikleri" gerekçesiyle içerisinde hamile bir kadının da bulunduğu bir aracın önünü kesip araca hasar veren Hasan Sel ve Hüseyin Sel için çıktıkları mahkemede tutuklama kararı verildi. 

Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi'nde verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edilen iki saldırgan, Maltepe Cezaevi'ne gönderilecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıya uğrayan aracın sürücüsü Yunus Emre Bahçıvan, olay sırasında araca zarar veren Hasan Sel'in belinde silah olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Arabadan inseydik belki canımıza mal olabilirdi" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat ifade veren saldırganlardan aracın aynasını kırıp kaportasına zarar veren Hasan Sel, şikayetçilerin aracını sollarken ani şekilde önlerine kırdıklarını söyleyerek şunları anlattı: 

"Biz ani fren yapıp durduk. Bir hasar oluşmadı. Bizim aracımızın sol şoför tarafı yan aynası katlandı. Bir şey olmadığını gördük. Elimizle önemli değil tarzı işaret yaparak yolumuza devam ettik. O araç sağ tarafımızdan emniyet şeridini de kullanarak yanımıza geldi. Kendi aracının sol tarafı ile bizim aracımızın sağ tarafına yanaşarak kasıtlı olarak sağ yan aynamıza çarptı. Sonrasında camını aşarak şoför mahallinde bulunan şahıs küfür ve hakaret etti. Biz yine acelemiz olduğu için durmadık. Ben de elimle, 'ne var, hayırdır' işareti yaptım. Küfürlerine küfürle ya da kötü bir sözle karşılık vermedim. Biz yolumuza devam ederken bizi durdurma çabaları devam etti. Sonra arkamıza geçerek trafik yavaşladığı anda arkamızdan çarptı. Bu çarpma aracımıza üçüncü çarpmaydı. Ben ve kardeşim araçtan inerek aracının başına gittik. Biz aracımızdan indiğimizde görüntüye yansımayan tahrik edici el hareketleri yapmaktaydı. Yanına geldiğimde camı açmasını istedim. Camı açmadı. Bana 'aynamı kırdın' diye yan aynasını gösterdi. Ben de o anın stresi ve psikolojik durumu ile istem dışı yan aynasını kırdım. Sonra aracını bizim araca çarptığı için, geçiş mesafesi olmadığı için aracın üzerinden geçmek zorunda kaldım. Bu geçiş sırasında kaput üzerine bastım. Sonra aracımıza binerek yola devam ettik."

İfadesinin ardından olayın mağdurları Yunus Emre Bahçıvan ve hamile olan eşinden şikayetçi olan Sel, "Ben kesinlikle bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Ve ‘hamileyim diye’ bağırmasını camlar kapalı olduğu için duymadım. Olay sırasında üzerimde bulunan ruhsatlı tabancamı kendi rızamla polise teslim ediyorum" dedi. 

Hüseyin Sel ise amacının iki tarafı yatıştırmak olduğunu, hiçbir şekilde sözlü veya fiili tahrik edici hareketi bulunmadığını söyledi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU