Twitter'ın en büyük hissedarı olan Musk'a çağrı: "Trump'ı platforma geri getir"

"Twitter'a ifade özgürlüğünü yeniden getirecek misin?"

Trump'ı geri getirme çağrılarına henüz cevap vermeyen Musk'ın Twitter üzerinde ne kadar kontrole sahip olmayı amaçladığı bilinmiyor (Reuters)

ABD'de muhafazakarlar, Twitter'ın en fazla hissesine sahip Elon Musk'a eski ABD Başkanı Donald Trump'ı platforma geri alma çağrısı yaptı.

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu'na göre SpaceX CEO'su Musk, 14 Mart'ta 73 milyondan fazla Twitter hissesi satın almıştı.

Musk'ın pazartesi günü Twitter'ın hisselerinin yüzde 9,2'lik kısmını satın aldığının açıklanmasının ardından sosyal medya devinin hisselerinin değeri yüzde 25 artmıştı.

Twitter kurucusu Jack Dorsey'den neredeyse 4 kat daha fazla hisseye sahip olan Musk, artık sosyal medya platformunun en büyük hissedarı haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan ABD'deki muhafazakar kesimler, Musk'tan Trump'ın Twitter hesabını tekrar aktif hale getirmesini talep etti.

Trump'ın Twitter hesabı, 6 Ocak 2021'de yaşanan ABD Kongre baskını sırasındaki paylaşımlarıyla şiddeti körüklediği nedeniyle kalıcı olarak kapatılmıştı.

Trump ise bunun ardından "Truth Social" adlı kendine ait bir sosyal medya platformu kurmuştu. 21 Şubat'ta kullanıma açılan platformda birçok teknik sorunla karşılaşılmıştı.

Muhafazakar yazar Brigitte Gabriel, "Çok iyi iş çıkardın Elon Musk! Şimdi Trump'ı yeniden platforma getir!!" ifadelerini kullandığı bir tweet attı.
 


Cumhuriyetçi Parti'nin Colorado Temsilcisi Lauren Boebert ise "Elon Musk artık Twitter'ın en büyük hissedarı olduğuna göre siyasi sansürü kaldırmanın vakti geldi. Trump'ı geri getir!" diye yazdı.

Aynı partiden Georgia temsilcisi Marjorie Taylor Greene de "Hisselerin çoğunu elinde tutan yeni kişi, Twitter'a ifade özgürlüğünü yeniden getirecek mi?" dedi.

Twitter, ocakta Greene'in hesabını Kovid-19 ve aşıyla ilgili dezenformasyon yaptığı gerekçesiyle geçici olarak askıya almıştı.
 


Musk ise muhafazakar kesimin taleplerine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Tesla CEO'su 26 Mart'taki paylaşımında Twitter takipçilerine platformun ifade özgürlüğünü yeterince teşvik edip etmediğini soran bir paylaşım da göndermişti.



Independent Türkçe, Business Insider, Wio News, Bloomberg

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU