HDP’li Bitlis İl Genel Meclis üyesi İsa Erkoç geçici olarak görevden alındı

24 üyeli Bitlis İl Genel Meclisi’nin 13’ü AK Parti, dokuzu HDP, biri Saadet Partisi ve biri de Demokrat Parti’den oluşuyor

Bitlis İl Genel Meclis salonu / Fotoğraf: Bitlis Valiliği

31 Mart seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Bitlis’in Güroymak ilçesinden İl Genel Meclis üyeliğine seçilen İsa Erkoç, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün “olur”u ile geçici olarak görevden alındı.

Erkoç, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında açılan dava gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı.


Bitlis Valiliği’nin 24 Mayıs 2019 tarih ve 4028 sayılı İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, “Bitlis İl Genel Meclis Üyesi İsa Erkoç hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan iddianame tanzim edilerek Bitlis İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne kamu davası açıldığı ve dosyanın derdest olduğunun Bitlis İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 23 Mayıs 2019 tarih ve 2019/126 E. sayılı yazısından anlaşıldığı, bu nedenle adı geçenin görevden uzaklaştırılmasının uygun olacağı belirtilmektedir” deniliyor. 

“Göreve iade için dava açacağım”

Independent Türkçe'ye konuşan Erkoç, görevden alınma tebliğinin cuma günü Bitlis İl Genel Meclis Başkanı tarafından kendisine iletildiğini söyledi.

Son yerel seçimlerden yaklaşık 40 gün önce gözaltına alındığını ve 34 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğunu ifade eden Erkoç, “Seçime bir hafta kala tahliye oldum. Seçim çalışmalarında bir problem ile karşılaşmadım. Geçen hafta duruşmam vardı. Avukatım hazır olmadığından mazeret bildirip duruşmaya katılmadım ve dava üç sonraya ertelendi. Bunun dışında hakkımda açılmış dava olmadığı gibi ceza da almış değilim” dedi.  

İsa Erkoç.jpg
Bitlis İl Genel Meclis üyesi İsa Erkoç, hakkında açılan dava gerekçe gösterilerek geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı / Fotoğraf: Independent Türkçe


Erkoç, göreve iade için avukatının Van Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açacağını söyledi.

Tatvan Belediyesi’nde de dokuz HDP’li meclis üyesi görevden uzaklaştırılmıştı

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin 295 oy farkı ile kazandığı Tatvan Belediyesi’nde, HDP 14, AK Parti ise 11 belediye meclis üyesi çıkarmıştı.

Mecliste çoğunluğun HDP’de olduğu ilçede, 20 Mayıs’ta haklarında soruşturma olduğu gerekçesiyle 14 HDP’li belediye meclis üyesinden dokuzu görevden uzaklaştırıldı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU