Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan ODTÜ açıklaması: Rektörü ile görüştük, süreci uzlaşma ile sürdüreceğiz

ODTÜ'de eylem yapan öğrencilere yönelik polis müdahalesinin ardından açıklama yapan Mansur Yavaş, "Kamu vicdanını korumak için çabalarımız devam etmektedir" dedi. CHP'li vekil Taşçıer ise belediyenin yurt hibe edebileceğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) "kavaklık" denilen ormanlık alanında yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı eylem yapan öğrencilere polisin müdahale etmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş açıklama yaptı. 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada ODTÜ Rektörü Verşan Kök ile görüştüğünü söyleyen Yavaş, sorunu çözüme kavuşturacak bir sürecin karşılıklı uzlaşma ile sürdürüleceğini ifade etti. 


Mansur Yavaş'ın ardından bölgede bulunan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer de Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yavaş ile görüştüğünü söyleyen Taşçıer, ağaçların kesilmemesi için belediyenin bir yurt hibe edebileceğini duyurdu. 


Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı eylem 15 Mayıs'tan bu yana sürüyor.

Günlerdir devam eden eyleme 8 Temmuz sabah saatlerinde polis müdahale etti, saat 10:00 sıralarında ağaç kesimi başladı. Ormanlık alanda yapılacak yurt ve ağaçların kesilmesine karşı çıkan öğrenciler ablukaya alındı. 

Çankaya Belediyesi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle alanı mühürlemeye gelmiş ancak polisler kapıdan girmelerine izin vermemişti.

CHP Ankara milletvekili Taşçıer ise aracıyla belediye çalışanlarını inşaat yapılması planlanan alana götürmüştü.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU