Buteflika’nın önde gelen destekçilerinden Cemal Velid Abbas tutuklandı

Cezayir mahkemesi, Ulusal Kurtuluş Cephesi Partisi’nin (FLN) eski Genel Sekreteri Cemal Velid Abbas'ın yolsuzluk suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verdi

Cemal Velid Abbas'a "kamu malını boşa harcama, yürürlükteki yasa ve yönetmeliğe aykırı anlaşma yapmakla" suçlanıyor / Fotoğraf: AFP

Cezayir Yüksek Mahkemesi’ndeki bir yetkilinin Şarku’l Avsat’a verdiği bilgiye göre mahkeme savıcısı, Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (FLN) eski Genel Sekreteri Abbas’a Sosyal Hizmetler Bakanı olduğu dönemde "kamu malını boşa harcama, yürürlükteki yasa ve yönetmeliğe aykırı anlaşma yapma, görevi kötüye kullanma ve resmi evrakta sahtecilik yapma" suçlamaları yöneltti.

Söz konusu karar ile Cezayir eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’yı beşinci dönem cumhurbaşkanı adayı gösteren, dönemin iktidardaki koalisyon partilerinin önde gelen isimleri tutuklanmış oldu.

Mahkeme, şu anda yurtdışında bulunan Abbas’ın oğlu için de uluslararası tutuklama kararı çıkardı. Bahsi geçen karar, Abbas liderliğindeki FLN’nin 2017 yılındaki parlamento seçimlerine hazırlandığı döneme dayanıyor.

Öte yandan Cezayir polisi, Abbas’ın oğlu Vafi Fuad el-Beşir’i kendisini FLN’nin aday listesine koymasını isteyen bir şahıstan rüşvet alırken, suçüstü yakalamıştı. Beşir, babasının Buteflika’ya olan yakınlığı sayesinde tutuksuz yargılanmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Hüsna Tosun

DAHA FAZLA HABER OKU