Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası: Sözkonusu ifadeleri kullanmasının tedbiren durdurulmasını istedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında "ihtiyati tedbir"e de başvurduklarını açıkladı

Fotoğraflar: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşması ve sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 22 Mart'ta TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşması ve sosyal medya hesabındaki paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aydın, 1 milyon liralık manevi tazminat talep ettikleri Kılıçdaroğlu hakkında "ihtiyati tedbir"e de başvurduklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına yönelen saldırının önlenmesi ve kişilik haklarının korunması amacıyla davalının sözkonusu ifadeleri kullanmasının tedbiren durdurulmasını istediklerini bildirdi.

Aydın, "Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 Nisan tarihli ara kararı ile ihtiyati tedbir talebimizin kabulüne karar vererek TMK 24. ve 25. maddeler kapsamında kullandığı ifadeler nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde ihtiyati tedbiren uyarılmasına karar vermiştir" ifadesini kullandı.

"5'li çetenin hamisi ve pazarlamacısı Erdoğan'dır"

CHP lideri Kılıçdaroğlu davaya konu olan 22 Mart'taki grup toplantısında "yap işlet devret" modelinin ülkenin başına bela olacağı konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Vatandaş hem hizmet istiyor hem bedel ödemek istemiyor" diyerek bu gereği itiraf ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetmişti:

Yıllar sonra itiraf eden beyefendinin o koltukta bir saniye bile oturmaması gerek. Devletin en tepesinde oturan kişinin yıllar yılı yalan söylemesi ve arada fark çıkarsa onu da devletin cebinden öderiz diyor. Hesabını sormak benim görevim değil mi? Vallahi benim kafam bu işlere basmaz biz böyle Ali Cengiz oyunlarını nereden bilelim. Şeytana pabucunu ters giydiriyorlar. Şehir hastaneleri 10 milyar 200 milyon lira. 80 milyar para ödüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. 9 milyar lira devletin kasasından çıkıyor. Osman Gazi Köprüsü, hazine garantisi 15 milyar dolar. Zafer Havalimanı. Yav bunlarda iman da yok. Bu paralar 5'li çeteye giden paralar değil sadece. Önümüzdeki seçimlerde 'Ben AKP'ye oye vereceğim, MHP'ye oy vereceğim' diyorsanız bu soygunun tarafı olursunuz. 5'li çetenin hamisi ve pazarlamacısı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU