Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan "millet hassasiyeti” gerekçeli karar: Sıla’lı konser programı revize edilecek

Sanatçı Sıla Gençoğlu’nun bakanlık tarafından düzenlenen “Yaz Etkinlikleri” kapsamında 16 Temmuz’da İzmir’de konser vermesi bekleniyordu. Ancak sosyal medyadan gelen tepkiler, etkinliğin iptalini gündeme getirdi

Fotoğraf: Twitter

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanatçı Sıla'nın 16 Temmuz Salı günü İzmir Çeşme Antik Tiyatrosu'nda vereceği konserle ilgili sosyal medyada yaşanan tartışmalar sonrasında etkinlik programının revize edilmesi kararı aldı.

Mehmet Nuri Ersoy.jpg
Mehmet Nuri Ersoy, Temmuz 2018'den bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinde / Fotoğraf: AA


Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir" diyerek temmuz ayı konserlerinin gözden geçirileceğini duyurdu:

"Devletimiz, milletimizin sesini duyar, dinler ve gereğini yapar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir. Eleştirilere kulak tıkamamız düşünülemez. Bu çerçevede Temmuz konser programımızı revize edeceğimizi kamuoyumuzun bilgisine sunarız."


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından da şu paylaşımda bulunuldu:

 

Sanatçı Sıla Gençoğlu ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Gençoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne "bazı ünlülerin şov yaptığı" gerekçesiyle katılmayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şov ibaresinden kasıt, geçmişte bu yapıyla ilişkili olan, onların organizasyonlarına katılan ve kendisine menfaat temin eden, darbe girişiminden sonra kendisine yeniden alan açmak ve aklanmak için o podyuma samimiyetsiz bir şekilde çıkıp şov yapan bazı ünlülerdir. Nitekim bu kimseler hayatlarının hiçbir döneminde demokrasi kelimesini anmamış kimselerdir. Ayrıca bu kimselerin şayet hain darbe girişimi başarılı olsaydı, darbecilerin podyumunda çıkacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yaptım.”

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU