Polonya dönemin Cumhurbaşkanı Kaczynski'nin de hayatını kaybettiği uçak kazasından Rusya'yı sorumlu tuttu

Kazada dönemin Polonya Cumhurbaşkanı Kaczynski ve eşinin de aralarında olduğu 96 kişi hayatını kaybetmişti

Lech Kaczynski ve eşinin de aralarında olduğu 96 kişiyi taşıyan uçak, 10 Nisan 2010'da Rusya'nın Smolensk Havaalanı'na inerken düşmüş ve uçaktakilerden kurtulan olmamıştı Kolaj: Independent Türkçe

Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski, 2010'da Polonya eski Cumhurbaşkanı ve eşi Maria'nın hayatını kaybettiği uçak kazasından Rusya'yı sorumlu tuttu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu karar, Kremlin tarafından alındı"

Kaczynski, Polonya'da ''Sieci'' dergisine yaptığı açıklamada, "Smolensk'in, saldırı olduğuna dair hiç şüphem yok. Bu karar, Kremlin tarafından alındı" iddiasında bulundu.

Polonya Başbakan Yardımcısı, "çok sayıda ülkenin yıllardır Smolensk'te gerçekte ne yaşandığının farkında olduğunu, dönemin Polonya hükümetinin gerçeği örtbas etme yolunu benimsediğini ve Rusya ile ürkütücü bir uzlaşma sağladığını" savundu.

96 kişi hayatını kaybetmişti

Dönemin Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve eşinin de aralarında olduğu 96 kişiyi taşıyan Tupolev 154 tipi uçak, 10 Nisan 2010'da Stalin döneminde yaklaşık 22 bin Polonyalının infaz edildiği Katyn Katliamı anısına yapılacak törene katılmak üzere Rusya'nın Smolensk Havaalanı'na inerken ormanlık alana düşmüş, uçaktakilerden kurtulan olmamıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU