CHP Sözcüsü Öztrak: Ülkedeki enflasyonun tek sorumlusu görevden alınan Merkez Bankası Başkanı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Murat Çetinkaya'nın görevden alınması bağımsızlığın fiilen bittiğinin de göstergesidir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemine ilişkin açıklama yaptı. Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın geçen cumartesi günü görevden alınmasını ve ODTÜ'de yapılmak istenen yurtla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. 

"Ülkede yaşanan enflasyonun tek sorumlusu Murat Çetinkaya mıdır?" diye soran CHP Sözcüsü, ilk defa bir Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alındığına vurgu yaparak, "Bunun yarattığı güven erozyonu ekonomiyi etkileyecektir" dedi.

Öztrak, "Bu operasyonun tek açıklaması kurumsal hedeflere ulaşılamamasıdır. Merkez Bankası'nın kurumsal hedefi fiyat istikrarının sağlanmasıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Merkez Bankası'nın bağımsızlığının bittiğinin fiilen göstergesi"

Merkez Bankası'nın başına atanan Murat Uysal'ın da hedefleri tutturamayan kurulun içinde olduğuna dikkati çeken Öztrak, "Murat Çetinkaya'nın görevden alınması Merkez Bankası'nın bağımsızlığın fiilen bittiğinin de göstergesidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Merkez Bankası guvernörlüğüne kendini atayabilir" diyen Öztrak, "Türkiye bir kez daha kendi hatalarının kurbanı olacaktır. Bunun sorumlusu her türlü denetlemeyi reddeden, kurum ve kurulları birer birer yok eden, Türkiye ekonomisini neoliberal popülizmin bataklığına batıran Saray'ın başıdır" ifadelerini kullandı.

"ODTÜ'de yapılan zulüm hiç hoş değil"

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tutar bir yanı yoktur" diyen Öztrak, ODTÜ'de yurt yapımına karşı çıkan öğrenciler ile rektörlük ve polis arasında yaşananları da değerlendirdi. Öztrak, şunları söyledi:

ODTÜ'de öğrenciler yurt yapımına değil, yapıldığı yer ve KYK tarafından yapılmasına karşı. Bizim derneklerimiz bu yurtları yapmayla talip. KYK tarafından bu kadar büyük yurt yapılmak istenmesi bütünlüğü bozar. Çankaya Belediyesi'nin araçları içeri alınmadı. Niye? Ruhsat yok. Buna bile izin vermediler. Sabah Gülizar Biçer Karaca ve iki milletvekili arkadaşımız ordaydılar, yapılan zulüm hiç hoş değil. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU