Trump'a yumruk atan El Paso Hero, Ukraynalı çocuklar için Rusya'ya karşı savaşacak

Eserden elde edilen gelir UNICEF'e bağışlanacak

El Peso Hero, Superman ve Kaptan Amerika gibi popüler karakterlerden esinler taşıyor (Héctor Rodríguez)

Çizgi roman yazarı Héctor Rodríguez, Ukrayna'da savaştan etkilenen çocuklar için bağış toplamak amacıyla bir süper kahraman hikayesi hazırladı. Eseri okumak isteyenler El Peso Hero adlı çizgi romanı istedikleri miktarda bağış vererek edinebilir. Elde edilen gelirlerse UNICEF'e (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) verilecek. 

NBC News'un haberine göre Meksika asıllı Amerikalı Rodríguez, çizgi roman yayıncısı Rio Bravo Comics'ten çıkardığı 18 sayfalık eseri online olarak paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çizgi roman, İsviçre merkezli yardım kuruluşu Kızıl Haç'ın (Red Cross) Ukrayna'da felaketin ortasında kaybolmuş bir kişiyi bulmakla görevlendirdiği El Peso Hero'nun öyküsünü anlatıyor. 

Tıpkı yazarı gibi Meksika asıllık Amerikalı kahraman, ülkesini terk etmekte ilk başta tereddüt etse de Kiev'e gittiğinde karanlık bir durumla karşılaşıyor. Esere, Rio Bravo Comics'in internet sitesinden ulaşılabilir. 

Rodríguez savaşa dair anlattığı hikayenin Meksika'nın duruşuyla çeliştiğini söyledi. Çizgi roman yazarı Meksika'nın Ukrayna için daha fazla adım atması gerektiğini düşünüyor. 

Ukrayna Parlamentosu'nun silah desteği talebini reddeden Meksika, sadece insani yardım yapacağını açıklamıştı. 

 

1.jpg
Karakter Kiev'de zorlu bir görevin üstesinden gelmeye çalışıyor (Héctor Rodríguez)

 

Rodríguez çalışması hakkında şu ifadeleri kullandı:

Meksika'nın tamamen tarafsız davranması beni çok fazla hayal kırıklığına uğrattı çünkü insani nedenlerle hep orada olurdu. Yani eğer adım atılmıyorsa El Peso Hero, Ukraynalılar için doğru olanı yapar.

Çizgi roman yazarı karakteriniyse şöyle anlattı:

Okurlar onun iki kötü seçenekle karşı karşıya olduğunu görecek. Ancak bir süper kahraman olarak, siyasetten bağımsız biçimde iyiliğin gücü olan üçüncü bir seçenek yaratıyor. 

El Peso Hero, 2015'te eski ABD Başkanı Donald Trump'a göndermesiyle meşhur olmuştu. Trump'ın o dönem Meksikalı göçmenleri tecavüzcü ve suçlu diye nitelemesinden sonra karakter Trump'a yumruk atmıştı. 

 

image.jpg
El Peso Hero, Trump'ı hedef alarak ses getirmişti (Rio Bravo Comics)

 

Basit bir beyaz gömlek ve kot pantolon giyen karakter ABD'deki göçmen aileleri savunurken uyuşturucu kartelleri ve insan kaçakçılarıyla mücadele ediyor. 

 

Independent Türkçe, NBC News, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU