Grammy Ödülleri'nde Ukrayna'ya özel bir bölüm ayrılacak

Müzik endüstrisinin prestijli töreninde Ukrayna için farkındalık yaratmak isteniyor

Grammy Ödülleri 4 Nisan gecesi sahiplerini bulacak (AFP)

ABD'de her yıl Grammy Ödülleri Töreni'ni düzenleyen Kayıt Akademisi (The Recording Academy) bu yılki seremonide Global Citizen'la Ukrayna İçin Ayağa Kalk (Stand Up For Ukraine) kampanyası için işbirliği yapılacağını cumartesi duyurdu. Prenstijli ödül töreninde Ukrayna'da süren savaşla ilgili farkındalık yaratmak amaçlanıyor. 

The Hollywood Reporter'ın haberine göre bu işbirliği kapsamında izleyicilere söz konusu kampanyaya katkı yapma fırsatlarını gösteren özel bir bölüm hazırlanacak. 

Canlı yayında ekranlara gelmesi planlanan bölüme dair başka herhangi bir detay verilmedi. 

Kayıt Akademisi'nin CEO'su Harvey Mason Jr. açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ukrayna'daki durumdan ötürü üzgünüz ancak yine de her gün sergilenen dirençli ruhtan etkileniyoruz. Bu bölümün önemli insani yardım çabalarını desteklemeye katılmak için dünya genelindeki izleyicilerimize ilham vermesini umuyoruz.

Törende sunuculuk yapacak Trevor Noah, martta Associated Press'e verdiği röportajda bu yılki gösterinin "bir şeyler yapmak için doğru alanı bulacağını" söylemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın yoksul bölgelerinde yardıma muhtaç kişiler için kampanyalar düzenleyen platform Glabol Citizen, 9 Nisan'da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in katılımıyla etkinlik gerçekleştireceğini duyurmuştu

Etkinlik, Ukrayna'ya yönelik insani çabaları desteklemek ve dünyanın dört bir yanındaki mültecilerle dayanışma göstermek için finansman sağlamayı hedefliyor. 

Bu etkinlikten bir gün önce de sosyal medyada miting düzenlenecek. Global Citizen'ın öncülük ettiği etkinliğe Billie Eilish, Celine Dion, Chris Rock, Elton John, Green Day, Hugh Jackman, Katy Perry, Madonna, Miley Cyrus, Pearl Jam, Pharrell Williams, Priyanka Chopra Jonas, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Shaquille O'Neal, The Weeknd, U2 ve Usher gibi ünlü isimler ve müzik grupları katılacak. 

Bununla birlikte Sean Penn, Amy Schumer gibi isimler Oscar Ödülleri'nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin konuşturulması için çağrı yapmış ancak bu isteği Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi reddetmişti. 

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter, Global Citizen 

DAHA FAZLA HABER OKU