Will Smith'in Oscar tokadının remiksleri sosyal medyayı karıştırdı

"Şarkının patlaması için en hızlı şekilde yayımlamamız gerektiğini biliyorduk"

ABD'deki Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar'daki olayın ardından Will Smith'ten salondan çıkmasının istendiğini fakat oyuncunun bunu reddetiğini açıklamıştı (Reuters)

94. Oscar törenine damgasını vuran Will Smith'in Chris Rock'a tokat attığı görüntülerin remikslenmiş halleri sosyal medyada viral oldu.

ABD'nin Los Angeles şehrindeki Dolby Theater'da 27 Mart'ı 28 Mart'a bağlayan gece düzenlenen ödül törenini sunan komedyen Rock, oyuncu Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saçkıran yüzünden saçlarının dökülmesiyle dalga geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine sahneye çıkan Smith, komedyene tokat atmış, yerine döndükten sonra da Rock'a "Eşimin adını s***k ağzına alma bir daha" diye bağırmıştı. 

Saldırının ardından büyük tepki çeken Smith, daha sonra özür dilemişti.

Gündemden düşmeyen olayın görüntülerinin remikslenmiş halleri kısa süre içinde TikTok'ta viral oldu.

Avusturyalı elektronik müzik yapımcıları Sunset bros'un dubstep türünde yaptığı remiks parça 2,5 milyon kez görüntülendi.
 


ABD'nin Los Angeles şehrinden iki kişilik müzik grubu J Cru'nun remiks yorumuysa 6 milyon kez dinlendi.

J Cru, "Remiksi kaydederken hızlı olmamız önemliydi. Şarkının patlaması için en hızlı şekilde yayımlamamız gerektiğini biliyorduk" dedi.
 


ABD merkezli haber kanalı ABC News, Oscar törenindeki olayın sosyal medyada törenle ilgili etkileşim ve paylaşımların oranını yüzde 139 artırarak 22,7 milyona çıkardığını aktardı. Geçen seneki törende bu rakam 9,5 milyondu.



Independent Türkçe, Insider, ABC News

DAHA FAZLA HABER OKU