Galatasaray'dan Fatih Terim'e 45'nci yıl videosu

Galatasaray Kulübü, teknik direktör Fatih Terim'in kulübe ilk imza atmasının 45'nci yıl dönümü dolayısıyla resmi Twitter hesabından özel bir video yayınladı

Galatasaray Kulübü, 8 Temmuz 1974'te Adana Demirspor'dan transfer ettiği teknik direktörü Fatih Terim için özel bir video hazırladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi Twitter hesabından, "Bugün Türk futbol tarihini değiştiren imzanın 45. yılı... İmparator ile sonsuza" başlığıyla yayınlanan videoda Terim'in Galatsaray'da kazandığı kupalar yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan Terim, 11 yıl Galatasaray forması giydikten sonra 1996'da sarı-kırmızılı kulübün teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Galatasaray'la 8 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupası, 3 kez de Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası kazandı.

Terim'den 45. yıl mesajı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulübe gelişinin 45. yıl dönümünü kişisel Instagram hesabından paylaştığı mesajla kutladı.

Terim'in mesajı şöyle:

Metin abi Adana’ya gitmiş benim için. Baba ocağımı solumuş, el öpmüş, kendini ve Galatasaray’ı anlatmış. Babam çıkarken ‘Evladım sana emanet. Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun’ demiş sadece. O duayla atılan imzadan dile kolay 45 sene geçti. 45 sene evvel bugün Galatasaray’a imzayı atarken aileme ve futbola adanmış bir hayatım vardı. Sonra vazgeçemediğim bir yuvam, unutulmaz anılarım, kendimi ait ve her daim sorumlu hissettiğim bir camiam oldu. Bana Galatasaraylılığı başarılarımız kadar değerlerimiz diye öğrettiler. Bana camiayı kupalarımız kadar tarihimiz ve kültürümüz diye anlattılar. Bana armayı, formayı vazgeçmeyenlerin, inananların, kıymetlerine sahip çıkmayı bilenlerin, hayatını adayanların ödülü diye gösterdiler. 'İyi ki Galatasaraylıyım' diyerek nefes aldığım 45 yıl için babama, emanete gözü gibi bakan Metin abiye minnet ve şükranla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Metin abi Adana’ya gitmiş benim için. Baba ocağımı solumuş, el öpmüş, kendini ve Galatasaray’ı anlatmış. Babam çıkarken ‘Evladım sana emanet. Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun’ demiş sadece. O duayla atılan imzadan dile kolay 45 sene geçti. 45 sene evvel bugün Galatasaray’a imzayı atarken aileme ve futbola adanmış bir hayatım vardı. Sonra vazgeçemediğim bir yuvam, unutulmaz anılarım, kendimi ait ve her daim sorumlu hissettiğim bir camiam oldu. Bana Galatasaraylılığı başarılarımız kadar değerlerimiz diye öğrettiler. Bana camiayı kupalarımız kadar tarihimiz ve kültürümüz diye anlattılar. Bana armayı, formayı vazgeçmeyenlerin, inananların, kıymetlerine sahip çıkmayı bilenlerin, hayatını adayanların ödülü diye gösterdiler. İyi ki Galatasaraylıyım diyerek nefes aldığım 45 yıl için babama, emanete gözü gibi bakan Metin abiye minnet ve şükranla  #dilekolay45yıl

Fatih TERİM (@fatihterim)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU