Lüks otelden bakıcılık teklifi: Ebeveynleri evden çalışan çocuklara biz eğitim verelim

"Gezerek çalışmanın" ardından şimdi de "gezerek okumak" çıktı

Mandarin Oriental Pudong'dan bir oda (Mandarin Oriental)

Çin'deki 5 yıldızlı bir otel, ebeveynleri evden çalışan çocuklara bakıcılık yapmayı ve hatta eğitimlerini denetlemeyi teklif etti.

12 Mart'ta Şanghay'daki yetkililer, Kovid vakalarındaki artışın ardından yerel halkla öğrencilerin mümkün olan her koşulda evden çalışmalarını ve öğrenimlerine evden devam etmelerini istedi. Bu durum birçok ebeveyni evden çalışmaya dönmek zorunda bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna cevaben Mandarin Oriental Pudong oteli, 7 ila 16 yaşındaki çocuklar için "Gezerek okuma" (Studycation) adlı bir paket oluşturdu. Pakete göre çocuklar pazartesiden cumaya her gün otele gidecek ve çalışmaları bir görevli tarafından denetlenecek.

Günde üç öğün yemeğin dahil olduğu paketin haftalık fiyatı 5 bin 900 Çin Yuanı (yaklaşık 14 bin TL).

Ebeveynler çocuklarını sabah 7'den sonra istedikleri zaman bırakabilir ve akşam 8'den önce alabilir.

Otelin iletişim direktörü Cecilia Yang, CNN'e şöyle konuştu:

Şanghay yerel yönetiminin son Omicron salgını nedeniyle tüm öğrencilerin 12 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim için evde kalmak zorunda olacağını belirten yeni politikasını duyurmasının ardından toplumumuzdan gelen tepkileri gördük ve işleriyle çocukları arasında denge kurmaya mecbur kalan ebeveynler için bunun ne kadar güç olduğunu anladık.

Geçen iki yıl boyunca insanlar eskisi gibi özgürce seyahat edemediğinde 'gezerek konaklama' (staycation) ve 'gezerek çalışma' (workation) gibi paket fikirlerini zaten tanıtmıştık... Bu sefer de neden çocuklar için bir şey yapmayalım [diye düşündük].

Yang, çocuklar şehir merkezindeki otelin huzurundan ve sessizliğinden yararlanırken ebeveynlerin evden çalışmak için ihtiyaç duydukları alanı ve zamanı geri kazandığını söylüyor.

Otel bu konsepti 16 Mart'ta hayata geçirdi ve şu ana dek 10 civarında paket sattı.

Gezerek çalışma, pandemi sürecinde uzaktan çalışma devrimiyle birlikte trend oldu.

Birçok kişi otelleri çalışmak için daha sakin veya daha dinlendirici bulurken kimisi de sadece manzara değişikliğini önemsedi.

Melia Hotels, Barcelo Hotels ve Barcelona Turisme'nin yanı sıra tur operatörü Tui de internet sitesinde tamamen gezerek çalışma tatillerine ayrılmış bir bölüm oluşturdu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU