Roket nedeniyle kapatılan Libya'daki havalimanı, açıldıktan sonra ilk uçuşunu İstanbul'a yaptı

Trablus'taki Mitiga Havalimanı'ndaki uçuşlar, düşen roketler nedeniyle durdurulmuştu

Havalimanına roket düşmesi sonucu 3 çalışanın yaralandığı belirtildi / Fotoğraf: Mitiga Havalimanı Facebook Sayfası

Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle roketler düştü. Roketlerin düşmesi nedeniyle havalimanında uçuşlar gerçekleştirilemiyor.

Roketlerin düşmesi sonucu Afrika Airways uçağı çalışanı 3 kişi yaralanırken, o sırada bakımda olan firmaya ait uçağın bazı bölümlerinde hasarlar oluştu.

İstanbul'a uçuş gerçekleştirildi

Mitiga Havalimanı'nın resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, roket düşmesi nedeniyle iptal edilen uçuşların dün akşam itibariyle takrar başladığı duyuruldu.

Uçuşlara açılan uluslararası havalimanında ilk uçuş İstanbul'a gerçekleştirildi. 

 

libya-ist.jpg
İstanbul'a giden Libyalı yolcular / Fotoğraf: facebook/MitigaAirport

 

Olaylar sırasında 3 African Airlines çalışanı yaralandı. Düşen roketler nedeniyle uçakların başka havalimanına yönlendirildiği ifade edildi.

Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter, Libya'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından meşru yönetim olarak kabul edilen Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı 4 Nisan'da başlattığı askeri operasyonlarla başkent Trablus'u ele geçirmeye çalışıyor.

UMH güçleri ile Halife Hafter güçleri arasındaki çatışmalar haziran ayında en şiddetli dönemini yaşadı.

Geçtiğimiz hafta Libya'nın Tacura kentindeki düzensiz mülteci merkezine hava saldırısı gerçekleştirilmiş, çoğunluğu Afrikalı olan 40'tan fazla mülteci hayatını kaybetmişti.

Saldırı BM ve Avrupa ülkelerince kınanırken, Halife Hafter ve UMH, saldırının sorumlusu olarak birbirlerini göstermişti.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU