Erdoğan: "S-400 teslimatı hangi tarihte?" diye zorlamazsanız isabetli olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna-Hersek ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya hareketi öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.  

Erdoğan, Saraybosna'da Butmir Askeri Üssü'ndeki AB Barış Gücü bünyesinde Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı Milli Destek Birlik Komutanlığında görev yapan Türk askerleri ile Şehitler Anıtı ve Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek. 

Erdoğan gazetecelerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
 

Doğu Akdeniz'de son durum ne?

Sondaj gemilerimiz arama tarama çalışmalarıyla koordineli süreci devam ettiriyor. Sağdan soldan rahatsız edici sesler bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Gerek Türkiye gerek KKTC'deki kardeşlerimi süreci aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. G-20'de de bazı liderlere hassasiyetimizi ilettik. Yunanistan'da Sayın Miçotakis seçimi kazanmış durumda, 160'a yakın vekil çıkarmış durumda. Kendisini tebrik ettim, umarım temennim o ki; yeni bir süreç kurulur Yunanistan ile. Arzumuz Ege'de, Akdeniz'de herhangi bir sıkıntıyı asla yaşamamak. 

S-400 teslimatı ne zaman olacak?

Rusya'dan S-400 alımı ile ilgili şu an yolculuk hazırlığı devam ediyor. Hangi tarih diye zorlamazsanız isabetli olur. Bizim Rusya ile mutabık kaldığımız tarihler zaten var. Yerleşim planları ve hava savunma sistemlerinin nereye konuşlanacağı ile ilgili TSK ve Milli Savunma Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Ülkemiz, bölgemiz ve dünyamız için hayırlı olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milletvekilleri ile kahvaltı toplantılarında ne konuşuldu?

İki toplantı yaptık, 50'li gruplar halindeydi. TBMM kapanmadan, Çarşamba ve Perşembe günü kahvaltılı istişare toplantılarını yaparak süreci tamamlayacağız. Tüm arzumuz meclis kapandıktan sonra illerine gidecek vekillerin şehirlerinde ne gibi çalışamlar yapacağını konuşmaktır. Ağustos'tan itiben illerimize yönelik teşekkür ziyaretleri düzenleyeceğiz. Çeşitli açılışlar gerçekleştireceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU