Yeni Şafak yazarı Kaplan ile KADEM arasında "kutsal inek" kavgası

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcısı olduğu KADEM projelerinin aileyi çökerttiğini öne sürdü. Kaplan, KADEM'in tepkisiyle karşılaşınca "KADEM dokunulmaz kutsal inek midir" diye sordu

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan / Fotoğraf: Gerçek Hayat

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, Tanzimat'tan bu yana en büyük tehdidin "ailenin çözülmesi" olduğunu savunarak bu konunun milli güvenlik meselesi haline geldiğini savundu.

Kaplan, ailenin çözülmesine ise Milli Eğitim ve Aile Bakanlığı ile KADEM projeleri neden olduğunu iddia ederek bu projelerin durdurulması gerektiğini söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan.

Aslında Kaplan bu konuda daha sert bir tweet atmış  ve KADEM'in projelerini "Soros projelerine" benzetmişti.


Bu tweet, Sümeyye Erdoğan'ın eşi Selçuk Bayraktar'ın tepkisiyle karşılaştı. Sosyal medya hesabından Kaplan'a cevap veren Bayraktar, "KADEM, Ailenin birliğini ve korunmasını savunur, soros projeleri iftirası vebaldir, Müslümanın hakkaniyetine yakışmaz. Çok etkileşim alınması doğru söylendiği anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Kaplan bir süre sonra bu tweeti sildi ancak attığıyeni tweette "Soros projesi" ifadesi geçmese de KADEM'in ailenin çözülmesine hizmet ettiği iddiasını tekrarladı.


Bu kez, KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Kaplan'a tepki gösterdi. Gümrükçüoğlu, Kaplan'a "Müslüman dilinden ve elinden emin olduğumuz kişidir. Biz ne ara bu güzel hasleti kaybettik?" dedi.


Kaplan'ın bu yanıta tepkisi sert oldu: "KADEM dokunulmaz "kutsal inek" midir? Bu nasıl bir nobranlıktır"


Dernek, bu tartışma üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. "Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur" başlıklı açıklamada şöyle söylendi:

KADEM olarak derneğimize ve vakfımıza yönelik saldırılara cevap vererek polemiğe girmek yerine işimize odaklanmayı; kadınlarımız, ailelerimiz ve toplumumuz için fayda üretmeyi her zaman tercih ettik.

Fakat hakkımızdaki karalama kampanyasının ulaştığı boyut karşısında artık sessiz kalmamız mümkün değil. Kapsamlı bir basın açıklamasıyla atılan iftiralara cevap verecek, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Gerçek derdi, kadınlarımızın, ailelerimizin ve toplumumuzun iyiliği olanlarla ise, daima istişare ve işbirliğine açığız.

 

KADEM, 2013 yılında kuruldu. Beş yıldır "Toplumsal Cinsiyet Adaleti" adı altında bir kongre düzenleyen KADEM'in Avrupa Birliği fonuyla gerçekleştirdiği projeler de bulunuyor. Derneğin yurtdışında da faaliyetleri var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU