Soylu'dan Akşener'e: Seni en iyi biz biliriz, başaramayacaksın Zafiyet Hanım

Akşener'in emniyet mensuplarının sosyal haklarıyla ilgili sözlerini eleştiren Soylu, "Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken Kahraman Polisimiz ağzına hiç yakışmıyor" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partisinin grup toplantısında emniyet mensuplarının sosyal hakları ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Türkiye'nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismar kampanyasına, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini "müstakbel başbakan" atayan Zafiyet Hanım da katılmış" ifadelerini kullandı.

Soylu paylaşımında şunları kaydetti:

Polisimize; Cumhurbaşkanı aday adayı ve avanesi ile uyuşturucu taciri karalamasına,küçük ortağınız HDP tarafından "beyaz toros" suçlamasına ve FETÖ'cülerin alçak iftiralarına, meczupların saldırılarına ses çıkaramayan Akşener; anlıyorum ki, Gaziantep'teki kaptagonculardan kurtulamamış!

Şehit ailesine küfreden müptezeli koruyan, çok kıymetli(!) devlet büyüğü, çok kıymetli kendi kendini atayan "müstakbel başbakan". O kadar zayıf oynuyorsun ki;daha önce söyledim; seni en iyi biz biliriz. Seni en iyi bildiğimizide en iyi sen bilirsin.

Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken Kahraman Polisimiz ağzına hiç yakışmıyor. Son üç yıldır TÜİK araştırmasında Kamu Hizmetlerinde Vatandaş Memnuniyetinde 1. sıra Asayiş Hizmetleri. Tüm araştırmalarda terör, ülkemiz sorunları arasında artık en alt sıralarda. Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasında polis en ön sıralarda. Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu: Türkiye'nin en güvenilir noktasına saldırmak. Başaramayacaksın Zafiyet Hanım.

Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında  polislerin “siyasi baskı” ve “mobingle” karşılaştığını öne sürmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polislerin baskı sonucunda istifa ettiğini ve intihar vakalarının arttığını iddia eden Akşener, "Peki, bu vahim durum karşısında, Bay Kriz ve usta İçişleri Bakanı ne yapıyor? Hiçbir şey…” ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet mensuplarına seslenen Akşener, "Hak ettiğiniz koşullarda çalışmak istiyorsunuz biliyoruz. Emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz farkındayız. Türkiye'nin müstakbel başbakanı olarak söz veriyorum. Sizin için 3600 ek göstergeyi çıkarmak da bize nasip olacak" demişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU