Mansimov: Mehmet Ağar bir hiçtir, balondur, baklava alındığı için FETÖ'cüysem Türkiye'nin tamamı FETÖ'cüdür

İl dışına çıkma yasağı olduğu için Yalova'daki gemi törenine katılamayan iş insanı Mübariz Mansimov'la konuştuk. Mansimov, "Mehmet Ağar bir hiçtir, balondur" dedi, FETÖ davasıyla ilgili de konuştu

Sedat Peker'in 2021 yılında çektiği videolarda ismi sık sık duyulan, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar'la yaşadığı ihtilaf nedeniyle gündeme gelen iş insanı Mübariz Mansimov, yeni gemisini denize indiriyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım suçunu işlediği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verilen ve bu cezası istinaf mahkemesi tarafından onanan Mansimov'la, şirketinin İstanbul'daki merkezinde bir araya geldik. 

İl dışına çıkamıyor

İstinaf mahkemesinden çıkan karar nedeniyle hakkında 'il dışına çıkmaması' yönünde adli kontrol tedbiri uygulanan Mansimov, Yalova'daki gemi indirme törenine katılamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ağar bir hiçtir, balondur"

Kısa süreli görüşmede soruları yanıtlayan Mansimov, sözlerine, "Mehmet Ağar benim için hiçtir, bir balondur" ifadesini kullanarak başladı. 

"Fethullah köpeği hiçbir zaman benim gibi bir adamı içine almaz"

"Atatürk'ün ilkelerine inanan, güvenen, seven bir milletçiyim ben. Benim için hangi siyasi parti var, hangisi yok, bağlamaz. Ben iş adamıyım. Ben kendi işime bakarım" diyen Mansimov, hakkındaki FETÖ suçlamasına ilişkin şöyle konuştu:
 

Şu anda dışarıdayım gördüğünüz gibi. Eğer Güllüoğlu'ndan benim şirketlerimden biri baklava aldığı için FETÖ'cüysem bu memleketin hepsi FETÖ'cü. 

Fethullah köpeği hiçbir zaman benim gibi bir adamı içine alamaz. Ben Şia'yım, Azeriyim. Bizim dinimizde cemaatler olmaz.

Bir molla oturur, namazı kıldırır, çıkar gideriz. Camilerde konuşulmaz.  


Aşiret gibi yapıları çete olarak gördüğünü söyleyen Mansimov, "Elhamdülillah müslümanım. Ancak cahil değilim. Fethullah gibi bir boş adamın peşine takılmam" dedi. 

"Mehmet Ağar'ı milliyetçi biliyordum"

Mansimov, kendisine yönelttiğimiz "Mehmet Ağar'la ilişkiniz neden bozuldu?" sorusuna ise, "Devam etmek istemedim, yanımda istemedim, ayrıldı" yanıtını verdi. 

"Ben Mehmet Ağar'ı milliyetçi biliyordum" diyen Mansimov, "Daha doğrusu birileri beni tanıştırmıştı zamanında. O günler de en kötü günleriydi, soruşturma geçiriyordu. Davaları sürüyordu. Milliyetçi olarak destek olmaya çalıştım. Başka bir şey yok" ifadelerini kullandı. 

"Bilal Erdoğan'a gemi hediye ettiğim yalan"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a gemi hediye ettiği iddiasıyla ilgili de konuşan Mansimov, şunları söyledi: 
 

Bu yalan. Gemi bir oyuncak değil ki çıkartıp birine hediye edilse. Palmali dünyanın saygılı gemici şirketlerinden biridir.

Kanun çerçevesinde, gemi kiralamıştık, piyasanın ne üstünde, ne altında. Tam da piyasa değerinde.

Gemileri çalıştırdık. Onlar da kredi almışlardı bankadan. Yani her şey resmiydi. Abartıyorlar, yanlış yol bunlar. Bir şey bulmak istiyorlarsa bu konu değil.


"Hiçbir devlet ihalesine girmedik"

Geminin suya indirilme törenine siyasilerden kimi davet ettiğine yönelik soruya ise Mansimov'un cevabı "Bu tören açık törendir. Kim isterse katılır. Ben hiçbir zaman kimseyi davet etmedim, etmem de. Bize normalde törenlere yakın olanları, iş ortaklarımızı, gençleri çağırırız. Siyasileştirmedik hiçbir zaman. Çünkü Palmali, Türkiye'de büyük şirketleri arasında. Hiçbir devlet ihalesine girmedik" şeklinde oldu.
 

Polad Hashimov gemi
Palmali Holding'​​​​​​​in Yalova'da suya indirilen gemisi/ Fotoğraf: Can Bursalı


Yurt dışında kazandığı parayı Türkiye'ye getirerek yatırım yaptığını belirten Mansimov, "Tam 33 senedir Türkiye'deyiz. Burada bir kuruş para kazanmadık. Türkiye tersaneciliğinde, Palmali 180'e yakın gemiyi sıfırdan yaptı. Türk tarihinde böyle ikinci bir şirket yok ve olacağına da sanmıyorum" dedi.

"Etiler'den mezar yeri aldım"

Mansimov'un "Türkiye'de kalmaya devam edecek misiniz?" sorusuna yanıtı ise şöyle oldu:
 

Ben Türk'üm. Azerbaycan, İsveç vatandaşlığım da var.  Türk vatandaşıyım. Çocuklarım da burada. Ben de buradayım.

Hiçbir yere kaçmayacağız. Burada duracağız. Etiler'de mezarlıktan yer aldım. Bir gün Allah alırsa canımızı, yerimiz de mezarımız da belli.


Gemi törenle suya indirildi

Palmali Holding'teki buluşmadan sonra, Yalova'nın Altınova ilçesinde yer alan Doğruyol Tersanesi'nde geminin suya indirme törenine geçildi.

Gemiye, Dağlık Karabağ bölgesindeki Azerbaycan-Ermenistan savaşında hayatını kaybeden General Polad Hashimov'un adı verildi. 
 

Polad Hashimov gemi
Fotoğraf: Can Bursalı


Daha sonra 17 metre genişliğinde, 140 metre uzunluğundaki gemi suya indirildi.

Törende, General Hashimov'un annesi Semaya Hashimov da bir konuşma yaptı.
 

Semaya Hashimov
General Hashimov'un annesi Semaya Hashimov ​​​​​​/ Fotoğraf: Can Bursalı


Anne Hashimov, "Biz bir kardeş iki devletiz. Benim için Türkiye Azerbaycan, Azerbaycan Türkiye'dir" dedi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU