Chris Rock'ın olay yaratan şakası provalarda yokmuş

Amerikalı komedyen sahnede Will Smith'ten tokat yemişti

Los Angeles Polis Teşkilatı Chris Rock'ın Will Smith hakkında herhangi bir suçlama yapmadığını söylemişti (AP)

94. Oscar Ödülleri Töreni'nin hazırlıklarını yakından takip eden kaynaklar Chris Rock'ın, Will Smith'i sinirlendiren şakasını provalarda dillendirmediğini söyledi. 

ABD'nin Los Angeles şehrindeki Dolby Theater'da düzenlenen törende sunucu Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in apolesi hastalığı yüzünden kelleşmesiyle dalga geçmişti. 53 yaşındaki aktör, 57 yaşındaki komedyenin sözlerinin ardından sahneye çıkarak Rock'a tokat atmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm dünyayı şoke eden olayın perde arkasında yaşananlara dair Rolling Stone'a konuşan kaynaklar Rock'ın şakayı doğaçlama bir şekilde yaptığını belirtti. Kaynaklara göre komedyen hazırlık sırasında bu esprisinden hiç bahsetmemişti. 

Törende daha sonra En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Smith, hem Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) hem de diğer adaylardan özür dilemişti. Ödül konuşmasında Rock'ın adını ağzına almayan aktör törenden sonra Instagram'da yaptığı paylaşımla hata yaptığını itiraf etmişti. Smith, "Senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum, Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım" ifadelerini kullanmıştı. 

"Smith'i canlı yayından çıkarmak ciddi biçimde düşünüldü"

Olaya dair gelişmeleri yakından takip eden kaynaklar pek çok Akademi üyesinin tokat nedeniyle öfkelendiğini de belirtti. Akademi pazartesi yayımladığı açıklamada Smith'in tavrını kınadı. "Akademi dün geceki gösteride Smith'in sergilediği eylemleri kınıyor" ifadelerinin yer aldığı açıklamada olayla ilgili resmi inceleme başlatıldığı aktarıldı. 

CNN'in haberindeyse Akademi yönetiminin olaydan sonra Smith'i Oscar yayınından çıkarmayı "ciddi biçimde" düşündüğü bildirildi. 

Yayın kuruluşuna konuşan kaynak şu ifadeleri kullandı:

Akademi yönetimi olaydan sonra Will Smith'i dün geceki yayından çıkarmayı ciddi biçimde düşündü. Olay anında tartışmalar yapıldı ancak Akademi adına karar verenler Dolby Theater'ın çeşitli noktalarında oturuyordu. Smith, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü almadan önce karar vermek için harekete geçemediler. 

Bununla birlikte 10'dan fazla Akademi üyesinin olaya nasıl bir tepki verileceğini tartışmak üzere pazartesi erken saatlerde toplantı yaptığı belirtildi. Toplantıya dair bilgisi olan iki kaynak üyelerin tartışmalarını "hararetli" ve "bölünmüş" diye nitelendirdi. 

"Smith'in Akademi üyeliği askıya alınabilir"

Kaynaklara göre son derece etkili Akademi üyeleriyle oyuncu ve yönetmenleri içeren toplantıda Smith'e karşı daha fazlasını yapmak konusunda anlaşma sağlanamadı. Söz konusu grubun herhangi bir disiplin yetkisi olmasa da Akademi'nin yönetim kurulunu etkileyebilecek profile sahip olduğu aktarıldı. 

Toplantıdaki bazı kişilere göre Akademi, Twitter'daki ilk paylaşımıyla olayı yanlış ele almıştı. Diğerlerininse durumun düzgün bir şekilde idare edildiğini ve daha fazla adım atılmaması gerektiğini düşündüğü bildirildi.

Akademi'nin Hollywood sanatçıları da dahil oy kullanan 9 binden fazla üyesi var. 

Deadline'ın haberine göreyse olaya dair incelemenin ardından Smith, Akademi üyeliğinden atılabilir ya da sonraki törenler için uzaklaştırma cezası alabilir. Ancak incelemenin sonucu her ne olursa olsun Smith'ten ödülünün geri alınamayacağı belirtildi. 

 

Independent Türkçe, Rolling Stone, CNN, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU