Buldan: Millet ekmek bulamıyor, o "manda yoğurdu yiyin" diyor

HDP Eş Genel Başkanı Buldan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Bırakalım çözümü dalga geçersine manda yoğurdu yiyin diyen bir AKP Genel Başkanı var" ifadesini kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Nevruz kutlamalarına değinen Buldan "Milyonlar 2013 çözüm mektubunun ve 2015 Dolmabahçe Mutabakatı'nın arkasında olduğunu bir kez daha gösterdi. İmralı ile diyalog kapılarının bir an önce açılması talebini Newroz'da haykırdı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Furkan Vakfı'nın yürüyüşüne müdahale: İşkencenin sokaklara taşmış halidir

Furkan Vakfı'nın Adana'da yapmak istediği yürüyüşe polisin sert müdahalesine değinen Buldan şöyle devam etti:

İnsanlık dışı, hukuk dışı saldırı; AKP-MHP iktidarının siyasetteki sokaktaki gerçek yüzünü herkese göstermiştir. Adana'daki tablo uzun yıllardır karakollardA cezaevlerinde görünmez kapılar ardında rutin hale getirilen işkencenin sokaklara taşmış ve açık alanda uygulanmış halidir.

Bakan Bozdağ'a seslendi: Bu işkence uygulamasına bir an önce son verin

Hasta tutuklular da Buldan'ın gündemindeydi. Cezaevinde bulunan Aysel Tuğluk'un yaşamını tek başına idame ettiremeyecek olmasına rağmen tahliye edilmediğini hatırlatan Buldan, "Kinle intikamla düşmanlıkla hareket eden iktidar ve devlet aklı sadece insanlığı değil, adaleti öldürmekte karanlığı büyütmektedir. Adalet çöktüğünde, hukuk ortadan kalktığında ülke çöker toplum çöker vicdanlar çöker" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenen Buldan, "Cezaevlerini toplama kampına dönüştüren bu işkence uygulamasına bir an önce son verin. Aysel Tuğluk arkadaşımız başta olmak üzere tüm hasta tutukluları derhal tahliye edin. Onların tahliyesini gerçekleştirin" dedi.

"Bir mermi kaç para diyen zihniyet şimdi hayat pahalılığından bahsediyor"

Açıklamalarında ekonomide yaşanan krize değinen Buldan "AKP Genel Başkanı, hayat pahalılığının farkında olduklarını söylüyor. Sanırsınız ki 20 yıldır bu ülkeyi yönetenler onlar değil, sanki muhalefette olan bir parti olarak konuşmaya devam ediyorlar.  Bir zamanlar bir mermi kaç para diyen zihniyet şimdi hayat pahalılığından bahsediyor. Krizin nedeni sizin bu mermi siyasetinizdir" diye konuştu.

Buldan şöyle devam etti:

Ekranlara çıkınca sıkıntının farkındayız diyorlar bir de hiç utanmadan sıkılmadan biz çözeriz yalanını anlatmaktan vazgeçmiyorlar.

Bırakalım çözümü dalga geçersine manda yoğurdu yiyin diyen bir AKP Genel Başkanı var. Millet kuru ekmek bulamıyor o manda yoğurdu, kestane balı, medine hurması, yulaf yiyin diye halkımıza bunu söylemekten utanmıyor.

"Çeteye çete demeye devam edeceğiz"

Açılışını Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Çanakkale Köprüsü için "soygun köprüsü" ifadesini kullanan Buldan, "Çeteye çete demeye devam edeceğiz.  İnsanlara sadece suyla açılabilecek bir iftar sofrası bıraktılar. Gelin Ramazan’dan önce Meclis’i etkin bir şekilde çalıştıralım ve eriyen asgari ücreti hemen yeniden belirleyelim. Tek başına KDV indirimi halkı rahatlatmaz. Akaryakıt ve ulaşımdaki ÖTV kaldırılsın, mazot fiyatları indirilsin" dedi.

"İkna yoluyla elde edemeyecekleri oyları, hileyle alma peşinde olduklarını da biliyoruz"

Seçim Kanunu teklifine de değinen Buldan, "Bu iktidarın bir hikayesi kalmayınca, halktan umudu kesince şimdi de başka bir oyun peşindeler. Seçim kanunlarıyla oynamayı bir kez daha önlerine koydular. Sandığa giremeyecek oyun, sandıktan çıkması için yol bulmaya çalıştıklarının elbette farkındayız. Yani ikna yoluyla elde edemeyecekleri oyları, hileyle alma peşinde olduklarını da biliyoruz. YSK'yi, il ve ilçe seçim kurullarını eşi görülmemiş dalavere yöntemleriyle tümden ele geçirmeye hazırlanıyorlar, ama bunlar boşuna. Siz hilecilikte ustaysanız, halk da bu hileleri bozmakta oldukça ustadır. Öyle bir fark yiyeceksiniz ki YSK de seçim kurullarınız da hileleriniz de sizi kurtarmaya asla yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU