Will Smith'in Chris Rock'a tokat atacağı 6 yıl önce tahmin edilmiş

Jason adlı Twitter kullanıcısının 2016'da paylaştığı gönderi şoke eden olayın ardından viral oldu

Will Smith tokadın ardından "sınırı aştığını" söyleyerek Chris Rock'tan özür diledi (AFP)

94. Oscar Ödülleri töreninde Hollywood yıldızı Will Smith'in komedyen Chris Rock'a attığı tokadın ardından 6 yıl önce Twitter'da paylaşılan bir gönderi viral oldu. Söz konusu paylaşımda "Will Smith'in Chris Rock'a vurmaktan başka seçeneği" olmadığı belirtiliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

57 yaşındaki Rock tıpkı 28 Mart gecesi düzenlenen törendeki gibi sunucusu olduğu 2016'daki Oscar Ödülleri Töreni'nde Jada ve Will Smith çiftini esprileriyle hedef almıştı. Komedyenin o dönem yaptığı iğneli şakalar birçok kişiyi rahatsız etmişti. 

Jason adlı Twitter kullanıcısı o dönem Rock'ın esprilerinin yersiz olduğunu ima ederek 29 Şubat 2016'da paylaştığı gönderide şu ifadeleri kullanmıştı:

Will Smith’in Chris Rock’ın yüzüne yumruk atması lazım… Başka seçeneği yok.

Smith'in 6 yıl sonra pazar gecesi sahneye çıkarak Rock'a tokat atmasının ardından Jason adlı hesap, "Pekala" ifadesiyle söz konusu tweeti yeniden hatırlattı. Jason'ın paylaşımı 800 binden fazla beğenildi ve 90 binden fazla kez de retweet'lendi. 

 

 

Ne olmuştu?

ABD'nin Los Angeles şehrindeki Dolby Theater'da düzenlenen törende Rock'ın, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in alopesi hastalığı yüzünden kelleşmesiyle dalga geçmesinden sonra ünlü aktör sahneye çıkarak komedyene saldırmıştı.

Tüm dünyayı şoke eden olayın ardından Rock'ın Smith çifti hakkında 2016'da yaptığı şakalar da gündeme gelmişti. Rock o dönem Jada Pinkett Smith'in töreni boykot etmesiyle dalga geçmişti. 

Jada Pinkett Smith, siyah oyunculara çok az yer verildiği gerekçesiyle 88. Oscar Ödülleri'ne tepki göstermişti. Rock, Jada Pinkett'in bu duruşunu tiye alarak törende şu ifadeleri kullanmıştı:

Jada buraya gelmeyeceğini söylüyor. Protesto ediyor. 'Bir TV programı yapmıyor muydu o?' diye düşündüm. Jada'nın Oscar'ı boykot etmesi, benim Rihanna'nın külotunu boykot etmem gibi. Zaten davet edilmedim ki!

Komedyen, Will Smith'in de Doğruyu Söyle (Concussion) adlı filmdeki performansıyla aday gösterilmemesini hatırlatmış ve Jada'nın aslında törene bu yüzden katılmadığını şöyle ima etmişti:

'Will'in bu kadar iyi olması ve aday gösterilmemesi adil değil!' dedin. Haklısın! Ama Will'e Vahşi Vahşi Batı için 20 milyon dolar ödenmesi de adil değil!

Ünlü aktör, 1999 yapımı Vahşi Vahşi Batı'da (Wild Wild West) Kevin Kline, Kenneth Branagh ve Salma Hayek'le birlikte kamera karşısına geçmişti. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU