Fehmi Koru: İktidar ve muhalefet cephelerinden alınan izlenimler erken seçime işaret ediyor

“Erken -hatta baskın- seçime hazır olmakta yarar var”

Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, iktidar ve muhalefet cephelerinde erken seçim yapılacağına dair bir izlenim edindiğini söyledi. Koru’ya göre AK Parti ve MHP’nin Meclis’te getirdiği seçim kanunu teklifi, Türkiye’nin önündeki ilk seçim için değil, ilerleyen seçimler için hazırlandı.

Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı köşe yazısında Türkiye’de ekonominin son durumunu kendi görüşleriyle anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısının devamında “seçim barajı yüzde 7’ye indiriliyor” şeklindeki tanıtılan teklifi hatırlatan Koru, şu yorumu yaptı:

Teklifin yapılacak ilk seçim için değil, daha sonraki seçim/ler için hazırlandığını düşünüyorum. Ekonomide getirilen ek yüklerle delik deşik olmuş bütçe bu seçimin sonucunu tehlikeye atıyorsa da Ukrayna savaşı hükümete kendi mütereddit seçmenine ‘‘Ne iş varsa yine AK Parti’de var’’ hissi verebilir. Daha önce ters düşülen ülkelerle ilişkileri düzeltme çabası da o görüntüye destek sağlar.

Bir de şu var: İktidar cephesinin itibar ettiği medyanın muteber kalem ve yorumcuları da seçim tarihinin erkene alınabileceğini ihsas etmeye başladılar.

Galiba benim yaptığım bu değerlendirme yasa teklifiyle bozulup dağılması beklenen muhalefet cephesince de düşünülüp kabul görmüş olmalı ki, ayrılıp herbiri kendi yoluna gitmek yerine, bir arada kalmakta ısrarlılar.

Koru, “Erken -hatta baskın- seçime hazır olmakta yarar var” ifadesini kullandı.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU