Perinçek: İran, Rusya ve Çin'in arasında bulunarak İstanbul'u finans merkezi haline getirebiliriz

Perinçek, "Enerji güvenliğini sağlayarak sanayimizin çarkını daha hızlı çevirebilir, İstanbul'u önemli finans merkezi haline getirebiliriz" dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı'na katılarak konuşma yaptı.

Perinçek konuşmasında, Türkiye'nin önündeki tarihi fırsata değinmek istediğini belirterek, Rusya, NATO'nun doğuya doğru genişlemesini engellerken Yunanistan kıyılarının da Amerika'nın üssü durumunda göründüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Enerji güvenliğini sağlayarak sanayimizin çarkını daha hızlı çevirebilir, İstanbul'u önemli finans merkezi haline getirebiliriz" diyen Doğu Perinçek, konuşmasına şöyle devam etti:

Abdullah Gül'ün, Ahmet Davutoğlu'nun finans projesi vardı. Amerika ve Batı'ya bağlanarak finans merkezi haline getireceklerdi. O olmadı ve olmayacağı belliydi. İran, Rusya ve Çin'in arasında bulunarak İstanbul'u finans merkezi haline getirebiliriz. Turizmde atak geliştirebiliriz. İstanbul'un hava ulaşımını uluslararası merkez haline getirebiliriz. Denizcilik alanında da yatırımlar yaparak Türkiye'nin kabiliyetini geliştirme şansımız var. Rusya tahıl üretiyor, biz alıyoruz. Ayçiçek yağı açısından da ticareti geliştirebiliriz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU