Ünlü şef onlarca yıl Gambino Mafyası'nın bizzat içinde olduğunu itiraf etti: "Çifte hayat yaşıyordum"

Bir zamanlar yüksek mutfağın yıldızı olan Ruggerio, verdiği röportajda önceden Gambino Mafya ailesinin üyesi olduğunu söyledi

David Ruggerio, New York'ta yüksek mutfak yıldızıydı (YouTube/David Ruggerio)

Bir zamanlar ABD'nin New York şehrinin yüksek mutfak (haute cuisine) sahnesinin yıldızı olan ünlü şef David Ruggerio, onlarca yıl boyunca mafyanın içinde bulunduğunu anlattı.

Ruggerio, gazeteci yazar Gabriel Sherman'a verdiği ve 24 Mart Perşembe günü Vanity Fair'de yayımlanan röportajda kendini ifşa etti.

Sherman, yazdığı yazıda "2021 baharında, Ruggerio'nun mafyadaki yıllarını kayıtlara geçirmeye hazır olduğunu söyleyen arkadaşları tarafından" Ruggerio'yla tanıştırıldığını söylüyor.

Brooklyn yerlisi olan Ruggerio, 1980'lerde ve 1990'larda New York'un çeşitli restoranlarında gerçekleşen ve La Caravelle ile Le Chantilly gibi simge mekanların mutfaklarına hakim olan Fransız mutfağı rönesansının bir parçasıydı.

Sherman'a göre Ruggerio, "aşçılık kariyerinin tamamı da dahil olmak üzere onlarca yıl Gambino Mafya ailesinin aktif bir üyesiydi." Ruggerio'nun babası Saverio Gambino, mafya babası Carlo Gambino'nun kuzeniydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteciye konuşan Ruggerio, "Çifte hayat yaşıyordum" dedi.

Vanity Fair'e göre, "Ruggerio'nun mafyadaki özgeçmişinde birkaç kötü nam salan yeraltı dünyası cinayetine katılma, eroin ticareti, kamyon kaçırma, tefecilik, bahisçilik ve yağma var."

Ruggerio'nun Vanity Fair'e "kazançlı restoran tedarik sözleşmelerini mafya bağlantılı satıcılara yönlendirdiği ve kendi mutfaklarının sendikasız kalması için sendika yetkililerine rüşvet verdiğini" söylediği de bildirildi.

Ruggerio, mafyadaki geçmişi hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunmasının onu hedef haline getireceğinden korkup korkmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

Artık ne olacaksa olsun. Oğlumu kaybettikten sonra bunun benimle birlikte sona ermesi gerektiğini biliyordum. 

Ruggerio'nun oğlu, 2014'te 27 yaşındayken görünüşe göre aşırı dozda uyuşturucu alarak ölmüştü.

Ruggerio, 1998 'de bir kredi kartı firması ve müşterilerini bahşişleri şişirerek dolandırdığı iddiasıyla suçlanmıştı. Ruggerio, Sherman'a verdiği röportajda bu iddiayı reddetti. The New York Post'a göre Ruggerio, 1999'daysa ikinci derece büyük hırsızlık teşebbüsünde bulunduğunu itiraf etmiş ve 5 yıl şartlı tahliye ve 500 saat kamu hizmeti cezasının yanı sıra 140 bin dolar geri ödeme cezasına çarptırılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU