Erdoğan: Çanakkale Köprüsü'nün açılışına muhalefeti de çağırdık ama Bay Kemal ve yanındakiler gelmedi

Geçen hafta yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılışına muhalefet partisinin de çağrıldığını söyleyen Erdoğan, "Muhalefete davet yaptık. "Ya gelin de bu heyecanı birlikte yaşayalım" dedik ama gelmediler" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Yatırım bedeli 5 milyar lirayı bulan eser ve hizmetlerin açılışının yapıldığını aktaran Erdoğan, "Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon. 16 bin 200 metrekarelik terminal binasına ve 2 milyonluk yıllık yolcu kapasitesine sahip olan yeni Tokat Havalimanı'nın pistin uzunluğu 2 bin 700 metre. Apronun, 5'i yolcu, 2'si kargo 7 uçak park kapasitesi bulunuyor. Çok uzun yıllar boyunca ihtiyacı karşılayacaktır. Yeni havalimanımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Muhalefete gelin birlikte açalım dedik"

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Türkiye büyük bir ülkedir. Türk milleti büyük bir millettir. En zayıf döneminde Çanakkale'yi düşmanlarına mezar eden bir milletiz. Şimdi Çanakkale'de dünyanın bir numaralı asma köprüsünü yaptık. Fiyatı 2,5 milyar euro" dedi.

Köprünün açılış törenine muhalefetin de çağrıldığını fakat olumsuz yanıt aldıklarını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

Muhalefet konuşuyor. Muhalefete davet yaptık. "Siz de gelin, beraber açalım" dedik. Bay Kemal gelmedi. Yanındakiler gelmedi. "Ya gelin de bu heyecanı birlikte yaşayalım" dedik ama gelmediler. Biz milletimizle beraber açtık. Bu millet bunlara layık. Japonya bir numaraydı. Biz onları da geçtik 1 numara biz olduk. Eskiden saatlerce beklenirdi. Ama şimdi 6 dakika.

"Hayat pahalılığı sorununu kısa sürede aşacağız"

Erdoğan konuşmasında, enflasyon ve tüketim ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarına ilişkin  de açıklamalarda bulundu.

Ekonomide büyük bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Her değişim gibi, her devrim gibi bu sürecinde sancılarını yaşıyor, bedellerini ödüyoruz. Tüm bu fedakarlıklarımıza değecek" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Salgın döneminde gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, dünyadaki dengelerin nasıl sarsıldığını hep beraber gördük. Şu anda 19 şehir hastanesiyle sizi hizmetinizdeyiz. Sağlık krizinin tetiklediği ekonomik sarsıntı henüz dinmemişken Ukrayna-Rusya Savaşıyla krizin nasıl derinleştiğine şahit olduk. 

Türkiye güçlü altyapısı sayesnide nasıl salgının üstesinden geldiyse, yaşadığı hayat pahalılığı sorununu da kısa sürede aşacaktır. Aldığımız pek çok tedbirle vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemeye çalışıyoruz. Fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarınıza bindiğini biliyoruz. Sabredersek çalışmaya devam ederseki, sağlam durursak hepimizi güvenli, huzurlu, müreffef bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Türkiye'nin gücünün büyüklüğünü bölgemizde ve dünyamızda herkes görüyor.  Ekonomide yaşanan çalkantılar sadece Türkiye'de mi? Hayır, tüm dünyada. Bizim diğerlerinden farkımız, biz bu süreci fırsata dönüştürdük. Asgari ücrette yaptığmız zamla, artışla tarihin en yüksek zammını yaptık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU