Grimes: 2012'de fotoğraflarımı yayımlayan siteyi hackledim

"Haberi kaldırana kadar siteyi yeniden kurmanıza izin vermeyeceğiz dedik"

Grimes olayı anlatırken, "En havalı hacker anımdı" ifadelerini kullandı (YouTube/Vanity Fair)

Kanadalı şarkıcı Grimes, 2012'de bir internet sitesini hacklediğini açıkladı. 34 yaşındaki müzisyenin siber saldırı düzenlediğini iddia ettiği Hipster Runoff adlı site 2007'den 2013'e kadar kültür ve müzik alanında alaycı içerikler yayımlayan bir blogdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Site, 2012'de bir süreliğine gizemli bir şekilde çökmüş ve daha sonra geri gelmişti. Ancak saldırı sonrasında tam olarak toparlanamayan site 2015'te 21 bin dolara satılmıştı. 

Gerçek adı Claire Boucher olan sanatçı bir partide çekilen fotoğraflarının sitede yayımlandıktan sonra viral olmasının ardından böyle bir saldırıya başvurduğunu açıkladı. 

Grimes'ın başka bir kadını öptüğü görülen fotoğraf o dönem tartışma yaratmıştı. 

Vanity Fair'e konuşan sanatçı fotoğrafının rızası olmadan sızdırılmasının kendisini kızdırdığını söyledi. 

 

 

Grimes bu fotoğraf nedeniyle o dönem "iptal edildiğini" iddia etti. Sanatçı fotoğrafın ortaya çıkmasından birkaç ay önce üçüncü stüdyo albümü Visions'ı piyasaya sürmüş ve olumlu yorumlar almıştı. 

Sanatçı röportajda video oyun şirketinde çalışan bir arkadaşının kendisine yardım ettiğini ve siteye şantaj yaptıklarını söyledi. Grimes şu ifadeleri kullandı:

Haberi kaldırana kadar siteyi yeniden kurmanıza izin vermeyeceğiz dedik.

Siteyi yöneten Carlos Perez o dönem verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı: 

Hosting şirketim ve destek ekibim sunucuda birilerinin iş çevirdiğine yönelik belirtiler olduğunu ve site çökmeden önceki son eylemlerin bazılarının çok şüpheli olduğunu söylüyor.

Siber saldırılar Kanada'da yasadışı ve Grimes yaptığını iddia ettiği eylem nedeniyle 10 yıla kadar hapisle karşı karşıya gelebilir. 

 

Independent Türkçe, Vice, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU