Messi 14 yıl sonra kırmızı kart gördü, hem hakemi hem turnuvayı protesto edip madalya törenine katılmadı

Copa America'da Arjantin ile Şili'yi karşı karşıya getiren üçüncülük maçında sahada gerilim çıktı; Messi ile Medel birbirine girdi, Arjantinli yıldız madalya törenine katılmadı

Fotoğraf: AFP

Copa America üçüncülük maçında Arjantin ile Şili karşı karşıya geldi. 

Müsabakaya Beşiktaş'ta forma giyen Gary Medel ile Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi arasında yaşanan gerilim damga vurdu.

37. dakikadaki olayda iki oyuncu da kırmızı kart görüp oyundan atıldı.

Lionel Messi, milli takımda en son 17 Ağustos 2005'te kırmızı kart görmüştü

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Messi, Arjantin'in Şili'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından hakem kararını protesto etti ve maçın ardından düzenlenen madalya törenine katılmadı.

"Turnuva Brezilya'nın kazanması için düzenlenmiş"

Messi, maç sonunda yaptığı açıklamada hakemin kırmızı kart kararını eleştirdi, neden madalya törenine katılmadığına açıklık getirdi:

Medel ve bana sarı kart gösterilmesi yeterliydi. Turnuva boyunca bize saygı gösterilmedi. Bunun bir parçası olmak zorunda değildik. Buradan başım dik ayrılıyorum ve bu takımla gurur duyuyorum. Hak edilen saygı gösterildiğinde bu ekibin başarılı işler yapacağını düşünüyorum Madalyamı almaya gitmedim çünkü bu düzenin parçası olmak istemedim. Bu turnuva, Brezilya'nın kazanması için düzenlenmiş. Umarım finalde hakemler çok müdahale etmez ve Peru'nun bir şansı olur.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU