Akşener: Tam 24 milyar TL'lik bir kazık yedik hep birlikte

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu 24 milyar TL ile gübre atamamış çiftçimizin, bu Nisan ayında atacağı gübrenin parası ödenebilirdi. Hayvan besleyenlerin, çiftçilerin girdilerine 24 milyar TL ek yapılsa, Türkiye çiftçilikte uçardı" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @iyiparti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Yurt Gezileri" kapsamında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Akşener, "Bu arada senin çocuğun işsizken, atanamamış öğretmen, devlet memuru iken, 92 puan ile senin çocuğun ortada kalmışken, 58 puanlı ayısı, dayısı olanlar atanmışken siz çocuğunuza harçlık vermekte zorlanırken, kadınlarımız tencere kaynatmakta zorlanırken, emekli maaşlarını ittire kaktıra 2500 TL’ye zor zahmet çıkartmışken, sonuç itibariyle 2500 TL emekli maaşıyla da bugünün Türkiye’sinde bu zamlarla geçinmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çiftçilerin girdilerine 24 milyar TL ek yapılsa, Türkiye çiftçilikte uçardı"

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) büyük orandaki hissesini alacak olmasının ardından  tekrar gündem olan Türk Telekom'a değinen Akşener şunları kaydetti:

Buna karşılık jet hızıyla Telekom’un sahibinin, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu olan Haririlerin Türkiye’yi tokatladığı Telekom’dan en son 1.6 milyar dolarlık borcunu da devlet üstlenerek tam 24 milyar TL’lik bir kazık yedik hep birlikte. Bu 24 milyar TL ile ne yapılabilirdi? Bu 24 milyar TL ile gübre atamamış çiftçimizin, bu Nisan ayında atacağı gübrenin parası ödenebilirdi. Hayvan besleyenlerin, çiftçilerin girdilerine 24 milyar TL ek yapılsa, Türkiye çiftçilikte uçardı. 4 milyon fakir, yoksul ev kadınına 1 yıl boyunca ayda 500 TL maaş verebilirdi. Gençlere burs verilebilirdi. Onun yerine siz bu soğukta çiftçilik yapıyorsunuz, yalnızca yemde, gübrede yardım istiyorsunuz.

Sözcü'de yer alan habere göre; Akşener'in konuşması esnasında araya giren bir vatandaş, "Ben Gümüşhane’ye giderken oğluma para veremedim. Elim titredi başkanım. Ben 2 bin 500 lira maaş alıyorum. Geçinemiyorum. Evime ekmek götüremiyorum" diye konuştu.

"Bu harami düzeni birlikte göndereceğiz"

Vatandaşları dinleyen Akşener, konuşmasının sonunda şunları söyledi:

İster erken, ister zamanında yapılacak seçimde helal oylarınızla o sandıkları patlatacağız. Seçmen velinimetmiş diye  ağabeylere  öğreteceğiz, muhteremlere öğreteceğiz ve bu arkadaşları göndereceğiz. Tıpış tıpış gidecekler. Bu harami düzeni, bu haram düzeni birlikte göndereceğiz.


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU