Boris Johnson'ın trans hakları sorusuna yanıtı: "Biyolojik gerçekler önemini kuvvetle koruyor"

Keir Starmer ise "trans kadınlar kadındır" dedi

(Reuters)

Birleşik Krallık parlamentosunda kendisine trans hakları sorulan Boris Johnson, "biyolojinin temel gerçeklerinin", "kuvvetli bir önem taşıdığını" ifade etti.

Öncesindeyse, muhalefet lideri Keir Starmer yakın zamanda "trans kadınların kadın olduğunu" savunmuş ve bunun Birleşik Krallık yasalarında açıkça tanımlandığına değinmişti.

Çarşamba günü Başbakan'a Sorular'da konuşan Johnson, şöyle dedi:

Bir kadınla bir erkek arasında ayrım yapılması söz konusu olduğunda, biyolojinin temel gerçekleri önemini kuvvetle koruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakan, "yaşamlarında bir geçiş yapmak" isteyen kimselere, "mümkün olan azami cömertlik ve saygı gösterilmesi" gerektiğini de belirtti.

Muhafazakar Parti lideri, "Bu ülkede buna izin veren ve uzun zamandır var olan sistemlere sahibiz, bununla da çok gurur duymalıyız" diye ekledi.

Johnson'ın ifadelerini yorumlayan LGBT+ hakları hayır kurumu Just Like Us'ın başı Dominic Arnall, The Independent'a yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Her kesimden siyasetçiler sözümona kültür savaşlarındaki konumlarını belirtmek için trans bireyleri siyaset malzemesi olarak kullandığında, günlük yaşamlarında zorluklar çeken genç trans bireyler olduğunu hatırlamak zorundayız.

Bu ister evde kabul görmemek, isterse okulda zorbalığa maruz kalmak veya medyada varlıklarına dair çok olumsuz şeyler duymak olsun. Bu tartışmaların tekrar gerçekliğe döndürülmesi gerekiyor. Genç trans bireylerin ihtiyaç duyduğu desteği alması hayati önem taşıyor.

Arnall, genç trans bireylerin yaklaşık üçte birinin evlerinde günlük gerilime katlanmaya zorlandığına değinerek, genç LGBT+ bireylerin zorbalığa maruz kalma ihtimalinin halen iki kat daha yüksek olduğunu belirtti.

Starmer, bu ay The Times'a verdiği söyleşide kadın tanımı yapması istendiğinde şöyle yanıtlamıştı:

Kadın, dişi bir yetişkindir. Buna ek olarak, trans kadınlar da kadındır. Bu sadece benim görüşüm değil, aslına bakarsak hukuk da böyle söylüyor.

Söz konusu hukuk, 2004 [Toplumsal Cinsiyetin Tanınması] Yasası ve 2010 [Eşitlik] Yasası'nın birleşik etkisiyle oluştu. Yani benim görüşüm bu. Aynı zamanda Birleşik Krallık'taki hukuk da bu yönde.

                                                                      

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU