Suriye ordusu 400 YPG’linin Menbiç’ten çekildiğini duyurdu

Suriye ordusu, Şam ile Kürtler arasında yapılan anlaşma gereği 400‘e yakın YPG militanının Menbiç'ten çekildiğini açıkladı 

Fotoğraf: AA

Suriye Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Suriye yönetimi ile Kürtler arasında varılan ve Halk Savunma Güçleri’nin (YPG) Menbiç‘ten çekilmesini kapsayan anlaşma gereği 1 Ocak tarihinde yaklaşık 400 kadar YPG militanının 30 araçla Menbiç'ten ayrıldığını duyurdu.

Bakanlık, ayrıca YPG'lilerin Menbiç kentini terk ettiği görüntülerin yer aldığı bir videoyu Facebook üzerinden dünya ile paylaştı.

Suriye ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) muhtemel bir operasyonunu önlemek amacıyla Menbiç yakınlarında konuşlandığı dillendirilmişti. 

YPG, Suriye hükümetine, Türkiye'nin olası bir müdahalesini engellemek amacıyla Menbiç dahil olmak üzere boşalttıkları bölgelerde kontrol sağlaması yönünde çağrıda bulunmuştu.

28 Aralık’ta Suriye ordusu tarafından yapılan açıklamada, halkın isteği ve talebi üzerine ordunun Menbiç'e girdiği ve kente Suriye bayrağını astığı bilgisi paylaşılmıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU