Kılıçdaroğlu: Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur, hemen güncellenmesi lazım

Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 6. ayda yeniden belirlenmesine yönelik tartışmalar hakkında konuştu

Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirterek derhal güncellenmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir an önce seçim sandığını getirsinler"

İktidara çağrıda bulunan ve "Bu ülke için bizim de bir çabamız olsun’ diyorlarsa bir an önce seçim sandığını getirsinler" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye bunları aşmak zorunda. Aksi halde gidiş bugünleri aratacak bir gidiş olacak. Önümüzdeki süreçte çok daha büyük zamlar gelecek. Hep beraber bunu göreceğiz

İktidarın bir avuç kişiye çalıştığını ve Londra’daki tefecilerle kur korumalı mevduat hesabı ile kaynakların aktarıldığını diğer taraftan vatandaşı net kuyruğunda beklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 6. ayda yeniden belirlenmesine yönelik tartışmalar hakkındaki soru üzerine de şöyle konuştu:

Orada da çok karışık şeyler söyleniyor. Güncellenmesi lazım zaten. Asgari ücret asgari ücret olmaktan çıktı. Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? Bari açlık sınır ücreti desinler, onun bile altına düştü. Hemen güncellenmesi lazım. Normali de bu

"Matematiği bilmiyor"

Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati’nin "Türk Lirası en düşük seviyede vatandaş rahat olsun" şeklindeki açıklaması sorulan CHP lideri, "Matematiği galiba iyi değil. En düşük seviyede diyor. TL o seviyenin de altına inecek.  Görmüyor mu o kişi? Ekonomiden bu kadar kopuk, gerçeklerden bu kadar kopuk bir kişiyi hiç düşünemiyorum ama maalesef bunlar söylendiği zaman gülüp geçiyorum. Bunlar gerçekten de devleti yönetemiyorlar" diye konuştu.

"Vahim bir açıklama"

CHP lideri Kııçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü’nün ‘kuyruklar oluşuyordu, bu yüzden zam yaptık’ açıklamasının sorulması üzerine, "Açıklama doğru bir açıklama değil, vahim bir açıklama. Sayın Genel Müdür, bunu nasıl söyledi, doğrusunu isterseniz ben de anlamış değilim. Ama mutfaklarda yangın olduğu belli, et fiyatlarına zam geleceği belli, defalarca söylendi, defalarca yazıldı, tarım uzmanları bunu defalarca söylediler. Her alanda pahalılık var, her alanda zam var. Gıda fiyatlarından tutun, yem fiyatlarına kadar her şeyde zam var. İktidarın yapacağı fazla bir şey yok. Aksi halde Et ve Süt Kurumu batacak. Batıran kim? İktidarın kendisi. Zammı yapan kim? İktidarın kendisi. Fatura kime çıkıyor? Vatandaşa çıkıyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU