Magazin basınından Ukrayna iddiası: "Arkadaşları, Alina Kabaeva'ya Putin'i savaştan caydırması için yalvarıyor"

Alina Kabaeva'nın 4 çocuğuyla birlikte İsviçre'de saklandığı öne sürülmüştü

Putin ve Kabaeva, olimpiyatlarda yarışan Rus sporcuların 2004'te Kremlin'e yaptığı ziyarette yan yana görüntülenmişti (Reuters)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sevgilisi olduğu öne sürülen Alina Kabaeva hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. Kabaeva'nın arkadaşlarının ona, Putin'i savaştan vazgeçirmesi için yalvardığı iddia edildi. 

4 çocuğuyla birlikte saklandığı İsviçre'den sınır dışı edilmekle karşı karşıya olduğu öne sürülen Kabaeva'dan Moskova'ya dönüp Putin'i ikna etmesinin istendiği belirtildi. 

Magazin haber sitesi Page Six'e konuşan bir kaynak şu ifadeleri kullandı:

Alina'nın kadın arkadaşları, Putin'in yanına uçması ve savaşı sona erdirmesi için onu ikna etmesi konusunda Alina'ya yalvarıyor. Putin kimseyi dinlemiyor gibi görünüyor ama belki onu dinleyebilir.

Putin ve Kabaeva'ya dair gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilen kaynağın, "Alina ona ulaşıp ulaşamayacağını bilmiyor" dediği de aktarıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six, 7 Mart'ta Kabaeva'nın Putin'den olduğunu öne sürdüğü 4 çocuğuyla birlikte İsviçre'de saklandığını iddia etmişti. 

Hem Kabaeva'nın hem de çocuklarının İsviçre pasaportu taşıdığı ve şu anda Fransa sınırına yakın bir yerde Putin'e sadık bir kişiye ait lüks bir dağ evinde saklandıkları öne sürülüyor. 

Söz konusu kaynak Kabaeva'ya dair ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Alina bir dizi farklı isim ve pasaportla seyahat ediyor olabilir. Özel jetlerle uçuyor ve kendi adıyla seyahat etme riskini almıyor.

38 yaşındaki Kabaeva jimnastikte ikisi Olimpiyat madalyası olmak üzere 14 Dünya Şampiyonası, 21 Avrupa Şampiyonası madalyasına sahip. 

Bununla birlikte Change.org'da açılan iki farklı kampanya mevcut. İlkinde Kabaeva'nın İsviçre'den gönderilmesi talep edilirken ikincisinde madalyalarına el konması isteniyor. 

Kabaeva, 2007 ve 2014 arasında Rusya Parlamentosu'nda milletvekili olarak yer almıştı. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Fortune

DAHA FAZLA HABER OKU