Semra Kuytul: Muhalif olduğumuz için şiddet uyguluyorlar

Semra Kuytul, "Çok zalimceydi. Biz yasadışı bir şey yapmadık. Meşru düzlemde yaptığımız her şeye, her hareketimize böyle şiddetle karşılık bulduk" diye konuştu

Adana’da bir süredir tutuklu olan ve haklarında henüz iddianame hazırlanmayan 8 gönüllüsü için dün yürüyüş yapmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine polis sert müdahalede bulundu.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul "8 arkadaşımız için meşru düzende yürüyüş yapacaktık. Emniyet o kadar kin ve öfkeyle tedbir almış ki, eylem yapacağımız yere gitmekte olan, ara sokaklardaki kişilere orantısız bir şekilde saldırdı. Yürüyüş yerine ulaşamadık bile" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzlerce darp var"

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; kendisinin yaralanmadığını, arkadaşlarıyla ilgilendiğini belirten Semra Kuytul, "Şahit olduğum çok olay oldu. Yüzlerce darp var. Yaralı sayısını, hastanede olan sayısını bilmiyoruz. Hem çok sayıda yaralı var hem de arkadaşlarımızla irtibat sağlayamıyoruz. Bulunduğumuz ortam savaş ortamı gibiydi" ifadelerini kullandı.

"Çok farklı ve hunharca bir müdahale vardı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun söz konusu müdahaleye ilişkin "Orantısız güç uygulamak bizim yöntemimiz olmamalı idi" sözlerini kullandığını hatırlattılan Semra Kuytul, darp raporlarıyla birlikte şiddet uygulayan polislerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek şunları kaydetti:

Çok farklı ve hunharca bir müdahale vardı. Çok zalimceydi. Biz yasa dışı bir şey yapmadık. Meşru düzlemde yaptığımız her şeye, her hareketimize böyle şiddetle karşılık bulduk. Bu muhalif olmaktan kaynaklanıyor. Bundan dolayı şiddet uyguluyorlar. Hoca efendinin sözlerinden rahatsız oluyorlar. Hoca efendinin söylemlerine zulümle karşılık veriyorlar. Yürüyüşümüze engel olanlardan ayrıca suç duyurusunda bulunacağız. Hoca efendinin bu şekilde mahsur tutulmasına ayrıca suç duyurusunda bulunacağız.

 

 

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU