Nebati: Bizi, bürokratik oligarşiye karşı savaşta Akıncılar olarak görebilirsiniz

"Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez"

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden Akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir dizi temaslarda bulunmak üzere memleketi Şanlıurfa'ya gitti. Nebati, burada AK Parti'nin düzenlediği mitinge katıldı ve şehre şehir hastanesi yapıldığını ifade ederek “Yatırım bedeli 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz” şeklinde bir ifade kullandı.

"Büroksayisi alaşağı ederiz" eleştirilerine yanıt

Konuşmasında Fransa'da yatırımcılara yönelik olarak söylediği "Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” şeklindeki ifadeye karşı çıkanları eleştiren Nebati, "Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden Akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz" dedi.

"2 yıl boyunca yansıtmamaya çalıştık..."

Dünyada emtia ve petrol fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Nebati, "2 yıl boyunca yasıtmamaya dikkat ettik. Enflasyonun baskısı altındayız, halledeceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye kimseden dilenmez"

Londra'da yatırımcılarla yaptığı görüşmelere yönelik eleştirilere de tepki gösteren Nebati, "Bu ülke kimseden dilenmez, kimseye eyvallah etmez" diye konuştu.

 

"Millet Türk Lirası'na güvenmeye başladı"

Konuşmasının devamında Nebati, Türk Lirası'na olan güvenin arttığı görüşünü savunarak şunları kaydetti:

Millet Türk Lirası’na güvenmeye başladı. Türk Lirası ile iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı. Ve girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üzerinde faizle değil, enflasyonun çok ama çok altında oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk Lirası’nın gücünü anladı. Zor günler geçecek. Enflasyonun üstünden geldiğimiz gibi karamsarların da üstesinden gelmeyi bilir bu millet.

"Türkiye ekonomisini kurtardık"

Nebati, ayrıca şunları söyledi:

Ekonominin geneline yayılan bir dizi olumlu etkisini görüyoruz. Milli para birimimize lütfen güvenin. Türkiye Ekonomik Modeli ile bundan sonra risklerin bertaraf edildiği, ilk başlangıçta yaşanmış olan risklerin artık iyileştirildiği, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye'de olduğumuzu lütfen unutmayınız. Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içerisinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık. Yatırım ve üretim kararlarına bunların ket vurmasını engelledik. Yastık altında hacmi milyarlarca dolar olan, 5 bin tonu aşan, 250-350 milyar dolar arasında olduğu varsayılan altının da ekonomiye kazandırılması noktasında önemli adımlar atıyoruz. Bunu 1 Mart'tan itibaren hızlandırarak devam ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU