Ağıralioğlu: AK Parti ve MHP'yi düşman olarak değil rakip olarak görüyoruz

"Dertlerimizden bizi kurtarsınlar diye iktidara getirdiklerinden kurtulmaya çalışan Türk Milleti, sürekli olarak "kurtarılmaktan" ve kurtarıcı aramaktan da yorulmuştur"

Yavuz Ağıralioğlu, partisinin Kütahya Tavşanlı İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Halimiz, Ahvalimiz, Memleketimiz" konulu programda konuştu / Fotoğraf: Twitter @yavuzagiraliog

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin Kütahya Tavşanlı İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Halimiz, Ahvalimiz, Memleketimiz" konulu programda İktidara geldiklerinde nasıl bir devlet anlayışına sahip olacaklarını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye Kültür Sarayı'ndaki toplantıda, AK Parti ve MHP'yi düşman olarak değil rakip olarak gördüklerini belirten Ağıralioğlu, şunları kaydetti:

Hesap soran değil, hesap veren devlet. Kamu kaynaklarını canından aziz bilen bir devlet. Ankara’da tanıdığı olanın değil, kimlik kartlarıyla herkesin her ihtiyacını görebileceği bir devlet. Adaletinden emin olunan bir devlet. Topladığı vergiyi dağıtırken adaletli olan bir devlet. Doğmuş çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilen bir devlet. Yeteneklerini keşfettiği çocuklarımıza eğitim verebilecek bir devlet. Dünyanın en iyisini, en iyi işleri yaptırabilen bir devlet, Tarlada ürünün hakkını, hak ettiğin ücretle buluşturabilen bir devlet

"'Vermeyin bu kadar yetkiyi' dedik"

Ağıralioğlu, Türkiye'nin iktidar tarafından iyi yönetilemediğini savunarak, "Biz muhalefet olarak endişelerimizden, iktidar ümitten bahsetti. 'Vermeyin bu kadar yetkiyi. Bu kadar yetki memlekete zeval olur. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devleti aşındırır. Yargı yürütmenin tesiri altında kalır. Devletin en saygın kurumları partililikle aşınır. Cumhurbaşkanlığı gibi herkesin birliğini temsil eden makamın saygınlığına helal gelir' dedik" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, "Dertlerimizden bizi kurtarsınlar diye iktidara getirdiklerinden kurtulmaya çalışan Türk Milleti, sürekli olarak "kurtarılmaktan" ve kurtarıcı aramaktan da yorulmuştur! Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin bozulmayacak bir sistem inşası ve devlet yönetimi içindir mücadelemiz" mesajı verdi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU