Wimbledon'da 15 yaşındaki tenisçi Cori Gauff dördüncü tura yükseldi

Turnuvada tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ve 15 yaşındaki genç tenisçi Coco Gauff dördüncü tura çıktı

Cori Gauff / Fotoğraf: Reuters

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da beşinci gün maçları tamamlandı.

Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, 1 saat 46 dakika süren mücadelede Tayvanlı Su-Wei Hsieh'i 6-3, 2-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek adını dördüncü tura yazdırdı.

İki eski dünya 1 numarasının karşı karşıya geldiği maçta 7 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Belaruslu Victoria Azarenka'yı 6-3 ve 6-1'lik setlerle turnuva dışında bıraktı. 

15 yaşındaki ABD'li tenisçi Cori Gauff, geriye düştüğü maçta Sloven rakibi Polona Hercog'u 2-1 mağlup etti ve 4. turda Rumen Simona Halep ile eşleşti. 

 

8 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina, Yunan Maria Sakkari'yi 2-1 mağlup ederken, 14 numaralı seribaşı ve eski dünya 1 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki ise Çinli Shuai Zhang'a 2-0 yenilerek üçüncü turda elendi. 

Novak Djokovic - AFP.jpg
Novak Djokovic / Fotoğraf: AFP


Djokovic dördüncü turda

Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, üçüncü tur mücadelesinde klasmanda 48. sırada yer alan Polonyalı Hubert Hurkacz ile karşılaştı. 

Toplam 3 saat süren mücadelede rakibini 7-5, 6-7, 6-1 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenen Djokovic, tur atlayan taraf oldu. 


Tek erkeklerde ilk 10'da yer alan iki tenisçi turnuvaya üçüncü turda veda etti. Arjantinli Guido Pella, 4 numaralı seribaşı ve geçen yılın finalisti Güney Afrikalı Kevin Anderson'ı 6-4, 6-3 ve 7-6'lık setlerle, İspanyol Roberto Bautista Agut da 10 numaralı seribaşı Karen Khachanov'u 6-3, 7-6 ve 6-1'lik setlerle 3-0 mağlup etti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU