BM Suriye Araştırma Komisyonu: Ukrayna'daki savaş, Suriyeliler için yeni zorluklara neden olacak

Pinheiro, "Ukrayna'daki krizin sonuçları, Suriyelilere yeni zorluklar getirecek. Ülkede enflasyon zaten fırlamış durumda" dedi

Fotoğraf: AA

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Rusya-Ukrayna savaşının, Suriyeliler için yeni zorluklar doğuracağı uyarısında bulundu.

Komisyonun Başkanı Paulo Pinheiro, BM İnsan Hakları Konseyi'nin 49'uncu oturumunda Suriye ile alakalı raporunu sundu.

Suriye'de Kovid-19 ile mücadelenin "kısıtlı tıbbi imkanlarla" yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Pinheiro, ülke nüfusunun yüzde 90'ının yoksulluk içinde yaşadığı ve 12 milyon kişinin ise gıda güvenliğinden yoksun olduğu bilgisini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pinheiro, Rusya-Ukrayna savaşının Suriyelilerin insani durumuna etkisine ilişkin, "Ukrayna'daki krizin sonuçları, Suriyelilere yeni zorluklar getirecek. Ülkede enflasyon zaten fırlamış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de buğday ithalatının devamına dair ciddi endişelerin olduğunu belirten Pinheiro, "Sivillerin hayatı rejim tarafından tehlikeye atılmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Pinheiro, Beşşar Esed rejiminin sivilleri hedef almasına da dikkati çekerek, İdlib ve Batı Halep'te rejim ve Rus güçlerinin bombardımanları nedeniyle sadece geçen yılın ikinci yarısında en az 64 çocuğun hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Ülkede insani ve ekonomik koşulların giderek kötüleştiğini kaydeden Pinheiro, ülke ekonomisini olumsuz etkileyen tek taraflı yaptırımların gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU