Esad, Dubai’de: 11 yıl sonra ilk temas

Esad, Dubai Emiri el-Maktum ile görüştü

Fotoğraf: SANA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etti ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum’la görüştü.

Bu, Esad’ın 2011'den bu yana bir Arap ülkesine yaptığı ilk ziyaret.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmede Şeyh Muhammed bin Raşid, Esad ve beraberindeki heyetin ziyaretini memnuniyetle karşılayarak, Suriye’ye ve halkına, ülkenin her yerinde güvenlik ve barışın hakim olmasını, tüm bölgede istikrar ve refahın hakim olmasını temenni etti.

SANA’da yer alan habere göre toplantıda, iki ülke arasındaki genel ilişkiler ile ekonomik, yatırım ve ticari düzeylerde ikili işbirliği ele alındı.

Görüşmeye Maktum’un yanı sıra Dubai Hükümdar Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Mansur bin Zayed Al Nahyan, Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı, Kabine İşleri Bakanı Muhammed bin Abdullah Al Gergavi, Devlet Başkanı’nın Diplomatik Danışmanı Dr.Anvar bin Muhammed Gargaş, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ali bin Hammad Al Şamsi, Dubai Devlet Güvenlik Aygıtı Genel Müdürü Talal Humaid Belhul Al Falasi katıldı.

Esad’a ise Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Feysal el Mikdad, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Mansur Azzam ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşşar el Caferi’den oluşan heyet eşlik etti.

2021’de Al Nahyan Şam’a gitmişti

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, 2021’de Esad'la bir araya gelmişti.

 

Independent Türkçe, SANA, WAM

DAHA FAZLA HABER OKU