Akşener'den Türk Telekom tepkisi: Belki de dünyanın en büyük soygunu yapıldı

“Şimdi ben 'haram olsun, zıkkım olsun' demeyim de ne diyeyim”

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Telekom’un büyük orandaki hissesini alacak olmasına bir kez daha tepki gösterdi. Akşener, “belki de dünyanın en büyük soygunu” olarak nitelediği durum için “Şimdi ben 'haram olsun, zıkkım olsun' demeyim de ne diyeyim” ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener, Aydın ziyareti kapsamında Nazilli ilçesine gitti. Esnaf ziyaretinin ardından kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Akşener, "Çiftçiye verilecek olanın 3 katını 5 müteahhite bıraktılar" dedi ve şunları kaydetti:

Telekom gitti biliyor musunuz? Telekom'un hisselerini 1.6 milyar dolara Varlık Fonu'na bıraktılar. Halbuki 2026 yılında bedava devlete geçecekti. Ama ne oldu? Haririler bunların arkadaşı, beraber tatil yapıyorlar. (Eski Lübnan Başbakanı) Hariri eliyle belki de dünyanın en büyük soygunu yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü kur ile 1,6 milyar doların karşılığının 24 milyar lira olduğunun altını çizen Akşener, bu para ile yoksul kadınlara, çiftçilere ve öğrencilere destek verilebileceğini söyledi ve şöyle devam etti:

Bunu yapmak yerine Haririlerin borcunu sildiler. 24 milyar lirayı sizin, bizim cebimizden aldılar. Şimdi ben; 'haram olsun, zıkkım olsun' demeyim de ne diyeyim. Senin çocuğun işsizken, 5 maaş alan danışmanlara 'haram olsun' demeyim de ne diyeyim.

Vatandaştan tepki: Delirdim artık

İYİ Parti lideri konuşması sırasında mikrofonu kendisini dinleyenlere de uzattı. Vatandaşlardan biri "Kimine 5 maaş gidiyor, benim çocuğum da delik deşik ayakkabı ile gidiyor. Ben çocuğuma harçlık veremiyorum. 2 senedir kan kusuyorum. Delirdim artık delirdim" dedi.

7891ada5-d792-4aee-9115-c3d90ea88197.jpg
Fotoğraf: İYİ Parti


Akşener bu sözler üzerine "Onlar burada seni duymaz. Ben senin sesini duyuracağım ama en önemli ceza ne biliyor musun? Sandığa gedeceksiniz, derdi olan sandıkta cezalandıracak" karşılığını verdi.

Seçim kanunu değerlendirmesi

AK Parti ve MHP'nin seçim kanunu değişikliği teklifine de değinen Akşener, "Bütün bu üç kağıtların sonunda önemli olan sizin iradeniz. Önemli olan sizin kararınız. Önemli olan sizin 'ben velinimetim' demeniz. İsteyen istediğini yapsın. Bu harami düzeni, haram düzeni helal oylarınızla birlikte yıkacağız. Bu seçim haramla helalin tercihi olacak. Ben biliyorum ki helal hayattan yana olanlar kazanacak" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU