MHP'li Yalçın: Zararlı çıkmayacağız, öngörümüz oylarımızın artacağı yönünde

MHP’nin AK Parti listelerinden seçime girebileceği iddiasını yalanlayan Semih Yalçın, “Bizim seçmen üç hilali görecek kardeşim” dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin AK Parti ile birlikte Meclis’e getirdiği seçim kanunu teklifi konusunda açıklama yaptı. MHP’nin zararlı çıkabileceği şeklinde yorumlar olduğu hatırlatılan Yalçın, “Çıkmaz efendim. Biz 2018'in oylarına bakıp düşünmüyoruz. Öngörümüz oylarımızın artacağı yönünde” görüşünü dile getirdi.

Halk TV’den İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Semih Yalçın ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

“Teklifin baraj sorunu olan MHP'nin TBMM'ye girmesini sağlamak için düşünüldüğü ileri sürülüyor. MHP'nin yeni sistemle grup bile kuramayabileceği iddia ediliyor” diye yazan Saymaz’ın soruları ve Yalçın’ın yanıtları şöyle:

Amaç SP, Gelecek ve DEVA'yı etkisiz kılmak mı?

Gelecek Partisi'nin lideri "İktidar olacağım" diyor. Niye ürküyorlar? Niye birden bu iddialardan vazgeçip de meclise girip girmemekten, milletvekili çıkarıp çıkaramamaktan bahsediyoruz. Hodri meydan. Kanun herkes için geçerli. Böyle daha iyi olmadı mı? Artık oylardan başkası istifade ediyordu. Bu demokrasiye uygun mu? Değil. Şimdi herkes kendi oyunu alacak. Herkesin boyunun ölçüsünü göreceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neden 2018'de bu şekilde düzenlenmedi?

"2018'de niye yapmadınız?" derseniz hiç kimse yeni bir şey yapamaz. Bazı eksiklikler olabilir. Biz demedik mi, 2023 yılına kadar sistemin eksiklikleri giderilecek diye. Eksiklik zuhur ettikçe giderilmesi gerekir. Cumhur İttifakı DEVA, Gelecek ve diğer küçük partiler için bu kararı çıkarmıyor. Daha uygulanabilir, daha meşru, daha demokratik bir sistem için yapıyor.

Altılı ittifak nasıl bir pozisyon alır?

Altılı ittifak zaten istikbali olmayan bir ittifaktı. İttifak edecekleri kanaatinde değilim.

Teklif TBMM'ye geldiğinde barajın yüzde 5'e düşürülebileceği söyleniyor.

Öyle bir şey duymadım. Bu cenahta öyle bir şey gündeme gelmedi.

Deniyor ki MHP zararlı çıkabilir.

Çıkmaz efendim. Biz 2018'in oylarına bakıp düşünmüyoruz. Öngörümüz oylarımızın artacağı yönünde.

MHP'nin seçime AK Parti listelerinden girmek gibi bir düşüncesi var mı?

Ağzıma bile almam. Bizim seçmen üç hilali görecek kardeşim.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU