İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Mahcup olmayacaksınız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediyede partizanlık olmayacak" dedi. İstanbul'un en başarılı ve en demokrat belediye başkanı olma vaadinde bulunan İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'nu mahcup etmeyeceğini söyledi

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbay ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. 

Saraçhane'deki İBB binasında gerçekleşen görüşmede İmamoğlu, ziyaretinden ötürü Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimininin, yerel yönetimlerden gelen kişilerin belediye başkanlıkları adaylıklarında tercih edilerek İBB Başkanlığı ve İstanbul'un diğer önemli ilçelerinde seçim kazanmasının önemine değindi.

İBB Başkanı, bu durumu "siyaset mühendisliği" olarak tanımlayarak Kılıçdaroğlu'nun başarısı olarak gördüğünü belirtti.

İmamoğlu, İstanbul'un en başarılı ve en demokrat belediye başkanı olmayı hedeflediğini söyledi ve Kılıçdaroğlu'nu mahcup etmeyeceğini söyledi.

 

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na ziyaret - Saraçhane- CHP Basın Birimi.JPG
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

Kılıçdaroğlu: Belediyede partizanlık olmayacak, her şey şeffaf olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

Kendisi uzun bir çabanın sonunda İBB Başkanlığını 2. kez aldı. Uzun bir çaba diyorum. Gerçekten de yorucu bir çabaydı ama Ekrem Başkan kararlıydı, azimliydi, dirençliydi, güçlüydü, gençti, dinamikti, 'Alacağım' dedi ve aldı. İstanbul'un rantına değil, İstanbul'un sorunlarına talip oldu. Bu nedenle Ekrem Başkan'ın İBB Başkanı olmasının ayrı bir anlamı var; rantına değil, sorunlarına talip olmak. İlk seçim bir siyasal seçimdi. İlk mücadele siyasal bir mücadeleydi, onu kazandı. Şimdi bundan sonraki süreç, hizmet yarışı sürecidir. Bir hizmet yarışı içinde. İstanbul'un sorunlarını biliyor. Sorunların nasıl çözüleceği konusunda güçlü veriler de var elinde. İyi bir ekibi olacak. Liyakatli bir ekibi olacak. Bunun altını özenle çiziyorum. Partizanlık yapmamak, liyakatli bir ekiple yola çıkmak bizim açımızdan son derece önemli. Ekrem Başkan ve diğer başkanlarımızla beraber yönetimlerde Türkiye'de yeni bir süreci başlatıyoruz.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Saraçhane'deki binaya ikinci kez gittiğini, ilk ziyaretinde bürokrat olarak dönemin belediye başkanına ziyarette bulunduklarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'na güvendiğini belirten Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nda edindiği tecrübeyi İBB'de de göstereceğini belirtti. 

CHP Genel Başkanı, Ekrem İmamoğlu'nun yeni görevinde daha büyük bir kitleye hizmet edecek olmasını, "3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehri kucaklayacak" sözleriyle açıkladı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerekiyor, namusu ve şerefi üzerine yemin etti

Kemal Kılıçdaroğlu, sistem tartışmaları ve yeni parti kurulma söylentileriyle ilgili olarak ise eski sistemin demokratik olmadığını, dolayısıyla kendilerinin de o sistemden mutlu olmadığını belirtti ancak tek adam rejiminin de doğru olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, yeni partilerin ise kendi ilgi alanının dışında olduğunu kaydetti: 

Yeni partilerin kurulması, benim ilgi alanımın dışında. Sizler nasıl izliyorsanız, ben de siyasetçi kimliğimle büyük bir dikkatle izliyorum. Ama eski sisteme girilmesiyle ilgili bizim bir talebimiz olmadı. Eski sistemden zaten biz de şikayetçiydik. Darbe hukukundan arınmamış bir Anayasa ve yasalar varsa, eski sisteme dönmek doğru değildir. Örneğin yüzde 10 seçim barajını kim getirdi? Darbeciler getirdi. Hala savunuluyor. Eğer demokrasi ve milletin iradesine saygı duyulmasını istiyorsak yüzde 10 seçim barajının kalkması lazım. Anayasa'da köklü değişiklikler gerekiyor. Mutlaka Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerekiyor. Namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Biz, demokratik bir yönetim istiyoruz. Eski sistem demokratik değildi ki. Biz, hiçbir zaman eski sisteme övgüler dizmedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu görüyoruz ve tanığıyız. Bütün her şey bir kişiye bağlanmış. Tek kişinin Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmesi mümkün değil. Dünya kadar sorunu olan bir Türkiye'nin güçlü bir devlet yapısıyla, liyakatli bir devlet yapısıyla, demokratik bir parlamenter sistem içerisinde, denge ve fren sistemlerinin olduğu ve herkesin de mutlu olabileceği, gidip oyunu kullandığı zaman da gidip mutlu oy kullanabildiği bir sistem tabii. Adı rejim olur sistem olur, nasıl tanımlarsanız tanımlayın. Demokrasi, hak, hukuk ve adalet. Bunlar olduğu sürece bir sorunumuz yok. Ama bugün bu alanda sorun var. Eskiye dönelim. Hiç kimse eskiyi istemiyor. Biz de eskiyi istemiyoruz.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU